Κωνσταντινούπολη 2023: Ο ΣΕΓΑΣ δίπλα στον λαό της Τουρκίας

Οι λαοί μπορούν να σταθούν αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλο και αυτό είναι κάτι που το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσαν σήμερα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έφτασε χθες στην Τουρκία, ώστε να παραστεί στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, προκειμένου να παραδώσει το χρηματικό ποσό που συμπληρώθηκε από την δημοπράτηση των παπουτσιών του Μίλτου Τεντόγλου και παράλληλα να εκφράσει για μία ακόμη φορά τη στήριξη της Ομοσπονδίας στον τουρκικό λαό.

Η κ. Σακοράφα αφού παρέδωσε στον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας την επιταγή που προέκυψε από την πώληση των παπουτσιών του Μίλτου Τεντόγλου, μίλησε με λόγια καρδιάς απευθυνόμενη στον γειτονικό λαό. “Πριν από λίγες ημέρες συγκλονιστήκαμε όλοι από την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα σας. Χιλιάδες τα θύματα και ανυπολόγιστες οι καταστροφές. Η ελληνική Ομοσπονδία υποσχέθηκε να σταθεί πλάι στον λαό της Τουρκίας και να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Πρώτα απ΄ όλα είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δεχθούμε στην Ελλάδα αθλητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές οι οποίοι μπορεί να έχουν ανάγκη από προπονητικά καμπ και να το κάνουμε με μεγάλη μας χαρά”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στην ομιλία της και συμπλήρωσε: “Ο ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου δημοπράτησε και μας ζήτησε να μεριμνήσουμε για το τραπεζικό έμβασμα. Είναι τιμή και ευχαρίστηση μου να σας προσφέρω σήμερα συμβολικά το ποσό αυτό αποδεικνύοντας το μεγάλο ρόλο του αθλητισμού στην αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών. Χθες μια άλλη τραγωδία χτύπησε τη δική μας χώρας. Συλλυπητήρια και μηνύματα στήριξης από Τούρκους πολίτες άρχισαν να έρχονται και σας ευχαριστώ γι΄αυτό.
Σαν μέλη της οικογένειας του μεγαλύτερου κινήματος ειρήνης και αλληλεγγύης στον κόσμο, επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε χρέος να τιμούμε αυτές τις αξίες κάθε μέρα κι όχι μόνο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τρομερές καταστάσεις και τραγωδίες”.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας αφού ευχαρίστησε εγκάρδια την κ. Σακοράφα για την αλληλεγγύη και τη στήριξη προς τον λαό της Τουρκίας, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, στη χώρα μας για το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατεβάστε την εφαρμογή