Κωνσταντινούπολη 2023: Ο Μίλτος Τεντόγλου μετέχει την Παρασκευή (3/2) στον προκριματικό του μήκους

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετέχει το πρωί της Παρασκευής (3/2) στον προκριματικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη έφτασε στην Τουρκία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με την προσδοκία να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου χρυσού διαδοχικού μεταλλίου του στη διοργάνωση, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος άλτης στην ιστορία του θεσμού.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει πετύχει φέτος 8,41 μ. στη διάρκεια του μίτινγκ στο Λιεβέν σε μια διοργάνωση όπου είχε τέσσερα άλματα πάνω από τα 8,30 μέτρα. Ο 25χρονος πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες την προπόνηση του στο Atakoy Arena έτρεξε στο διάδρομο του μήκους κι αν δεν μπόρεσε να κάνει άλματα – αφού η βαλβίδα δεν ήταν στη διάθεση των αθλητών – έπιασε ακόμη και την άμμο, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα από τον αγωνιστικό χώρο, τον οποίο μάλιστα αξιολόγησε θετικά.

Ο προκριματικός του μήκους θα γίνει στις 08.10 ώρα Ελλάδος και ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα κυνηγήσει το όριο για των 7,95 μ. που θα τον στείλει απευθείας στον τελικό της Κυριακής. Βάσει δυνατοτήτων ο Τεντόγλου δεν αναμένεται να χρειαστεί πάνω από ένα άλμα για να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος εκεί όπου θα συμμετάσχουν όσοι πετύχουν το όριο ή οι οχτώ καλύτεροι. Ο Τεντόγλου είναι ένας από τους επτά ολυμπιονίκες του Τόκιο, που μετέχουν στη διοργάνωση της Τουρκίας.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ θα υπάρχει livestreaming μετάδοση και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Διαβάστε δηλώσεις της Σπυριδούλας Καρύδη για την παρουσία της στη διοργάνωση

Δείτε πληροφορίες για τους αγώνες

Δείτε τι είχαν δηλώσει Μίλτος Τεντόγλου και Γιώργος Πομάσκι για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Κατεβάστε την εφαρμογή