Κωνσταντινούπολη 2023: Ο Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο!

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αφού “προσγειώθηκε” στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού “εξαργύρωσε” τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα με 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα, πέτυχε 15,91 μ. στο τρίτο και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο πέμπτο με το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μέτρα. Παράλληλα ο 26χρονος “έπιασε” στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη. Ο αθλητής είχε δείξει από τον προκριματικό όχι μόνο σε καλή κατάσταση, αλλά σε θέση να απαντήσει σε κάθε άλμα αντιπάλου του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει την καλύτερη προσπάθεια του στο τρίτο άλμα του προκριματικού και να στο πέμπτο του τελικού, ενώ νωρίτερα βρισκόταν εκτός βάθρου.

Ο Ανδρικόπουλος χάρισε στη χώρα μας το 35ο της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο της στο τριπλούν Ανδρών.

Δείτε τον πίνακα μεταλλίων

Ο μοναδικός Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) ήταν νικητής με 17,60 μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο και παράλληλα συνέχισε το μοναδικό σερί νικών από το 2021 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης. Ο Γερμανός Μαξ Χες ανέβηκε για τέταρτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρο στη διοργάνωση με άλμα στα 16,57 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή