Κωνσταντινούπολη 2023: Φινάλε με 7.34 για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έτρεξε στον ημιτελικό των 60 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και πέτυχε 7.34.

Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε έτσι με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση, αφού στον προκριματικό πέτυχε ατομικό ρεκόρ 7.26. Η Εμμανουηλίδου είχε την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού σπριντ και όχι μόνο να μη χάσει την αυτοσυγκέντρωση της, αλλά να σταθεί με αξιοπρέπεια δίπλα της.

“Ήταν πραγματικά ωραίο το να είμαι δίπλα σε όλες αυτές τις σπουδαίες αθλήτριες. Προσπάθησα και νομίζω τα καταφέρω να μείνω συγκεντρωμένη στο στόχο μου. Ίσως δεν έπρεπε να βάλω στην άκρη του μυαλού μου τον τελικό. Θυμώνω λίγο που η εκκίνηση μου δεν ήταν όσο καλή θα ήθελα”, είπε αρχικά η νεαρή και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη γενικότερη παρουσία στη διοργάνωση. Ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου. Κρατάω το ρεκόρ και συνεχίζω για τα επόμενα”. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου κατέλαβε την όγδοη θέση στη σειρά της και την 18η στο σύνολο.

Τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών σημείωσε η Μουλίνγκα Καμπούτζι με 7.05, που σε λίγη ώρα θα διεκδικήσει το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση, ένα χρόνο από τη νίκη της στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου. Πολύ καλή κούρσα και από την Βρετανίδα Ντάριλ Νέιτα που σημείωσε 7.07. Το μετάλλιο που που κατέκτησε στο Τορούν θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί η Έβα Σβόμποντα, που σημείωσε 7.10 στον ημιτελικό.

Κατεβάστε την εφαρμογή