Κατερίνα Στεφανίδη: “Ο τελικός είναι ανοιχτός για πολλές αθλήτριες και θα έχει ενδιαφέρον”

“Ήθελα να σας κάνω να ανησυχήσετε λιγάκι. Το έχω πει πολλές φορές δεν μου είναι εύκολο να μετέχω σε πρωινούς προκριματικούς και η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να το κάνω”, είπε η Κατερίνα Στεφανίδη αστειευόμενη στη μικτή ζώνη με το τέλος του προκριματικού του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, εκεί όπου χρειάστηκε να κάνει τέσσερα άλματα για να ολοκληρώσει επιτυχημένα την πορεία της στα 4,50 μέτρα. “Άργησα να βρω τον ρυθμό μου. Το λάθος είναι πως είχα πάρει λίγο χαλαρά την διαδικασία. Δεν τον υποτίμησα, απλώς θεώρησα εξ αρχής ότι θα είναι κάτι εύκολο. Ο Μιτς προσπαθούσε να με ενεργοποιήσει, όμως, τελικά δυσκολεύτηκα αρκετά. Μπήκα έκανα δύο φοβερά δοκιμαστικά και ίσως αυτό με καθησύχασε λίγο. Τη συνέχεια την είδατε, αφού έκανα τρία χάλια άλματα στα 4,40 μ. Χρειάστηκε να αλλάξω αρκετά κοντάρια για να το βρω, με δυσκόλεψε λίγο και ο αέρας που γύριζε διαρκώς”, είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Καθόμουν στην άκρη του διαδρόμου στην τρίτη προσπάθεια στο 4,40 μ. και έλεγα αν δεν το περάσεις δεν θα μπεις στον τελικό και δεν με άγχωνε αυτό. Οχι γιατι αισθανόμουν άνετη, αλλά γιατί στην πραγματικότητα δεν ήμουν μέσα στον αγώνα. Στο 4,50 μ. βρήκα το σωστό κοντάρι και γι΄αυτό βγήκε. Οι προκριματικοί είναι δύσκολοι αγώνες, το έχω πει πολλές φορές”.

Πλέον η αθλήτρια θα κληθεί να διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων της, αφού θα διεκδικήσει το τρίτο της χρυσό στη διοργάνωση και το τέταρτο στο σύνολο.

“Τώρα πάμε στον τελικό με τον ίδιο στόχο, που έχω θέσει από καιρό, να διεκδικήσω ακόμη και το χρυσό. Δεν είναι εύκολος αγώνας είναι ανοιχτός για πολλές και πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον. Είναι τόσο ανοιχτός ο αγώνας, που θεωρώ ότι μπορείς να κερδίσεις με 4,65 μ. ή και να μην πάρεις μετάλλιο με την ίδια επίδοση. Περιμένω να δω πως θα είναι και οι συνθήκες”.

Εμφανώς στεναχωρημένη με τη σημερινή της εμφάνιση παρουσιάστηκε η Ελένη Πόλακ, που παρά τα πρόβλημα στη σεζόν συμμετείχε στη διοργάνωση. “Ήθελα πάρα πολύ να πάω καλά σε αυτόν τον αγώνα και πραγματικά το προσπάθησα. Είμαι στεναχωρημένη που δεν τα κατάφερα. Η χρονιά είχε πολλές δυσκολίες και πιέστηκα αρκετά. Προσπάθησα πολλές φορές μέσα στη σεζόν να μαζέψω τον εαυτό μου και να προσπαθήσω για το καλύτερο και αυτό με πίεσε αρκετά. Στην τελευταία προσπάθεια είπα στον εαυτό μου πάμε να φύγεις για τον τελικό, δυστυχώς δεν βγήκε”. Η Πόλακ κατέλαβε την 17η θέση στο σύνολο.

Διαβάστε τι έγινε στον προκριματικό του επί κοντώ

Κατεβάστε την εφαρμογή