Κατερίνα Στεφανίδη: “Διαθέτουμε ομάδα με ικανότητα και ταλέντο που μπορεί να πετύχει το στόχο της”

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ένα από τα εμπειρότερα μέλη της ελληνικής ομάδας, που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (23-25/6) στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Η χώρα μας μετέχει στην Α΄ κατηγορία με τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι έχει ως στόχο την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Στόχος που μπορεί να φαντάζει δύσκολος, ωστόσο είναι εφικτός.

“Είναι αλήθεια πως στο στίβο δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να αγωνιστούμε σαν ομάδα, οπότε αυτός ο αγώνας είναι η ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε με διαφορετικό τρόπο μια μεγάλη διοργάνωση”, είπε αρχικά η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ και συμπλήρωσε:

“Θεωρώ πως είμαστε ένα σύνολο με δυναμική με ικανότητα και ταλέντο που μπορεί να πετύχει το στόχο του και να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία. Η ομάδα διαθέτει αθλητές και αθλήτριες που ξεχωρίζουν σε διεθνείς διοργανώσεις και που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό τα νέα παιδιά που μετέχουν για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση να απολαύσουν τη συμμετοχή τους και να κερδίσουν μια σημαντική εμπειρία“.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων είναι μια διοργάνωση με ιδιαίτερους κανόνες, που έχουν ως στόχο να κάνουν πιο ελκυστικά τα αγωνίσματα και να

Οι αγώνες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, όπως οι κανονισμοί για τις τέσσερις προσπάθειες στα κάθετα άλματα ή ο τρόπος διεξαγωγής στα οριζόντια και στις ρίψεις“, κατέληξε η Ελληνίδα που έχει περάσει φέτος τα 4,55 μ. στον ανοιχτό και αποτελεί μια από τις δυνατές ελληνικές παρουσίες στη διοργάνωση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα ταξιδέψει αύριο για την Πολωνία, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η υπόλοιπη αποστολή από το μεσημέρι της Τρίτης.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι ενταγμένο στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας.

Σήμερα θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι η Ελίνα Τζένγκο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επελέγη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη σημαία, ως ανταπόδοση για τις επιτυχίες έως τώρα στην καριέρα της. Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στις 21.30 και θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση.

Δείτε πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα

Κατεβάστε την εφαρμογή