Νίκη με φετινό ρεκόρ για την Ραφαέλα Σπανουδάκη

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μπορεί να αναμένει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο ως τότε φρόντισε να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και στα 100 μέτρα.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στην απόσταση στο μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά” με 10.34 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Μάλιστα η αθλήτρια, η οποία έκανε τη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν, δε φάνηκε να πιέζεται ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα.
“Έκανα σήμερα τη δεύτερη κούρσα μου στον ανοιχτό και νομίζω πως πήγε καλά. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο στα 100 μ. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και να βρεθώ μέσα σε τροχιά πρόκρισης και στα μέτρα. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως μπορεί να βγουν καλές επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ στην Πάτρα”, είπε η Σπανουδάκη με το τέλος του αγώνα. Η Ίνα Εφθίμοβα (Βουλγαρία) ήταν δεύτερη με 11.51 και η Ραμόνα Παπαϊωάννου τρίτη (Κύπρος) με 11.52. Η Μαρία Γάτου ήταν τέταρτη με 11.57, ενώ πίσω της τερμάτισε η Κατερίνα Δαλάκα με 11.61.

Η Ελένη Αρτυματά ήταν νικήτρια στα 400 μ. με 52.31 σε μια κούρσα όπου βρέθηκε στην κορυφή της από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Λένι Σίντα ήταν δεύτερη με 52.62 και η Ειρήνη Βασιλείου τρίτη με 53.02. Η Ελληνίδα αθλήτρια με τη σημερινή της επίδοση βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν μια κούρσα κάτω από τα 53.00. Παρόλα αυτά η έμπειρη αθλήτρια έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της και αναμένεται στις επόμενες κούρσες να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 52.50.
“Είμαι σε καλή κατάσταση, ωστόσο αυτό δεν έχει βγει ακόμη στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζομαι κούρσες για να έρθει αυτό που θέλω. Δε μου άρεσαν τα τελευταία μέτρα, αφού δεν είχα όσες δυνάμεις ήθελα. Θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα σε μίτινγκ στη Γενεύη. Φετινό ρεκόρ σημείωσε η Κορίνα Πολίτη, που τερμάτισε στην έκτη θέση με 54.13, επικρατώντας πάνω στο νήμα της Ανδριάνας Φέρρα, που πέτυχε 54.14.

Στο ύψος των γυναικών η Μιχαέλα Χρούμπα (Τσεχία) ξεπέρασε το 1,91 μ. επίδοση, που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η αθλήτρια στη συνέχεια επέλεξε να μη δοκιμάσει υψηλότερα και να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Η Ούρτε Μπαικστίτε (Λιθουανία) ήταν δεύτερη με 1,89 μ., ενώ τρίτη ήταν η Τατιάνα Γκούσιν με 1,87 μέτρα. Η αθλήτρια, η οποία αισθανόταν σε καλή κατάσταση, επέλεξε στη συνέχεια να αφήσει το 1,89 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στο 1,91 μ., ύψος στο οποίο είχε καλές, αλλά άκυρες προσπάθειες. Η Ιωάννα Ζάκκα δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε, αφού έμεινε στα 1,79 μ., επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή