Ηλιάνα Τριανταφύλλου

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου λίγο μετά τα 16 της χρόνιας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναιρόμπι. Ένα χρόνο αργότερα με οδηγό την εμπειρία εκείνης της συμμετοχής στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ18 στο επί κοντώ στην Ιερουσαλήμ και ήταν 12η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Η νεαρή αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη αναδείχθηκε “Πρόσωπο του μήνα” για τον Ιούλιο, στην ψηφοφορία της Ομοσπονδίας σε Facebook, Instagram και Twitter, που ήταν σε εξέλιξη από την Δευτέρα (8/8).

“Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να αναδειχθώ πρόσωπο του μήνα όταν ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν τόσο δυνατά ονόματα του ελληνικού στίβου. Κατά έναν τρόπο φαίνεται πως οι φίλοι του στίβου με υποστηρίζουν και τους ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό”, είπε η νεαρή με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

“Βρίσκω κίνητρο σε ό,τι γίνεται και έχει να κάνει με την προσπάθεια μου στον στίβο. Ακόμη και το γεγονός ότι αναδείχθηκα πρόσωπο του μήνα για τον Ιούλιο μου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω”, συμπλήρωσε.

Η Τριανταφύλλου τον χειμώνα απείχε από τους αγώνες εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει δριμύτερη και να φτάσει το ρεκόρ της στα 4,15 μέτρα.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά, εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμού, ωστόσο συνεχίστηκε εξαιρετικά αφού κατάφερα να πετύχω τους στόχους που είχαμε θέσει. Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και η παρουσία στον τελικό του Παγκοσμίου στο Κ20 είναι το ιδανικό ξεκίνημα στην αθλητική μου πορεία. Την επόμενη χρονιά θα κληθώ να βρεθώ αντιμέτωπη με την πρόκληση του να συνδυάσω σχολείο και προπόνηση. Με αγχώνει λίγο όλο αυτό, αλλά θα προσπαθήσω με καλό προγραμματισμό να τα συνδυάσω.

Η οικογένεια της Τριανταφύλλου αναγκάστηκε να μετακομίσει φέτος στις Σέρρες, προκειμένου να λύσει το σοβαρό πρόβλημα μετακινήσεων, που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ήμουν σε ένα χωριό περίπου 40 λεπτά από τις Σέρρες έκανα πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα για να κάνω προπόνηση κάτι που επιβάρυνε και εμένα, αλλά και τους γονείς μου, που με πηγαινοφέρναν.

Από πέρυσι μετακομίσαμε στις Σέρρες ώστε να γλιτώσουμε τις μετακινήσεις και να γίνει ευκολότερη η καθημερινότητα μας. Οι γονείς μου είναι πολύ υποστηρικτικοί σε όλο αυτό. Από μικρή με ώθησαν στον αθλητισμό και τώρα είναι δίπλα μου να στηρίξουν αυτό που κάνω“, είπε η νεαρή, που από την επόμενη χρονιά ανήκει και επίσημα στην κατηγορία Κ20.

Το 2023 θα ανήκω στην κατηγορία Κ20 και ο στόχος θα είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η μετάβαση θα είναι ομαλή για εμένα, αφού έχω ήδη δύο χρονιές με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20, γεγονός που θα μου δώσει το δικαίωμα να παρουσιαστώ αρκετά έτοιμη στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση“, κατέληξε.

Το πρόσωπο του μήνα θα προκύπτει από ψηφοφορία των φίλων του στίβου, η οποία θα τρέχει στα social media του ΣΕΓΑΣ στις αρχές κάθε επόμενου μήνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή