Ικανοποίηση στο συνέδριο της οικογένειας της ABAF στην Αθήνα

Οι χώρες της Βαλκανικής Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ABAF που διοργανώνει η χώρα μας. Εκπρόσωποι από 22 χώρες της Ένωσης βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τον στίβο στην Ένωση και φυσικά να παρακολουθήσουν την βράβευση των κορυφαίων, που θα γίνει σήμερα στις 19.00 στο Grand Hyatt.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, να καλωσορίζει στην Ελλάδα τους παράγοντες από την βαλκανική ένωση και φυσικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομπιρ Καραμαρίνοφ, που για μία ακόμη φορά τιμά με την παρουσία του τη χώρα μας. “Χαίρομαι που η χώρα μας φιλοξενεί το Γκαλά στην Ελλάδα και που είναι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Βαλκανικής Ένωσης“, είπε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε η χώρα μας να αναλάβει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, το οποίο θα γίνει στο πλαίσιο του επετειακού 40ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Με τον τρόπο αυτό η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη προβολή και αίγλη.

Παράλληλα τα μέλη της ABAF συμφώνησαν πως από το 2024 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βουνού θα γίνει με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, ενώ αποφάσισαν πως οι εργασίες του αγωνιστικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς θα γίνονται παράλληλα με τις εργασίες για καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.


Την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Ο Βούλγαρος παράγοντας μίλησε για την ανάγκη η Βαλκανική Ένωση να ακολουθήσει τις αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ αναφέρθηκε και στη βαρύτητα που θα δοθεί στα δρομικά αγωνίσματα. Στην Αθήνα βρίσκονται και οι πρόεδρος της ABAF, ο Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς και ο Τούρκος Φατίχ Συντιμάρ.

Για περισσότερες φωτογραφίες από το συνέδριο της ABAF δείτε εδώ στην ενότητα δελτία Τύπου

Το καλεντάρι της Βαλκανικής για το 2023

5/2 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, Βελιγράδι (Σερβία)
11/2 Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ, Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
9/4 Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην Αττάλεια (Τουρκία)
14/5 Βαλκανικό Πρωτάθλημα βουνού Νίκσικ (Μαυροβούνιο)
27-28/5 Βαλκανικό Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Ερζουρούμ (Τουρκία)
15-16/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 Ντενιζίλ (Τουρκία)
22-23/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Σερβία
2/9 Βαλκανικό Πρωτάθλημα K18, Σίβας (Τουρκία)
12/11 Βαλκανικό Πρωτάθλημα μαραθωνίου, Αθήνα (Ελλάδα)
Βαλκανικό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, Πίρντοπ (Βουλγαρία)
Μάιο ή Οκτώβριο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, Μπιτόλα

Κατεβάστε την εφαρμογή