Η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σύριζα – ΠΣ

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με αφορμή την ανακοίνωση του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σύριζα – ΠΣ, που αφορούσε στην αρχαιότερη Ομοσπονδία, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Σεβόμενη το ρόλο των θεσμικών οργάνων όλων των κομμάτων, υποχρεώνομαι να απαντήσω στην Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα θέματα του ΣΕΓΑΣ.

Σε οποιαδήποτε Διοίκηση, πόσο μάλλον σε αυτή της μεγαλύτερης και πιο ιστορικής αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας, ο καθένας κρίνεται – και πρέπει να κρίνεται – με βάση μόνο την δική του διαχρονική προσωπική στάση και συμπεριφορά.

Όταν το προσωπικό επιχειρείται να διαστρεβλωθεί σε πολιτικό, αν δεν είναι απόπειρα απάτης, είναι βαρύ λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να μην απαντήσω, προς το παρόν, με τη δημόσια τεκμηρίωση των λόγων που επέβαλαν τις πρόσφατες ενέργειες της Διοίκησης.

Η σημερινή Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ κι εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Σαν υστερόγραφο, επειδή δεν θέλω να αντιπαρέλθω τα όσα με τόση αβάσιμη ευκολία αναφέρονται για δήθεν “ετερόκλητες και ευκαιριακές συμμαχίες”, πρέπει να ενημερώσω ότι εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανη και ευγνώμων γιατί μαζί και με αυτούς τους “συμμάχους” παράγουμε, όλοι μαζί και με αποφασιστικότητα, σημαντικό έργο στον ΣΕΓΑΣ. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας, με αυτήν την “πρόσκαιρη”, όπως επιλέξατε να πείτε (!;), πλειοψηφία.

Τα διλήμματα είναι για τους υπόλοιπους, για όσους ακόμα ψάχνουν τι πρέπει ή τι θέλουν να κάνουν. Εμείς πάντα θα ευελπιστούμε και για τις δικές τους σωστές αποφάσεις.

Με τα δέοντα χαιρετίσματα,

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Σοφία Σακοράφα

Κατεβάστε την εφαρμογή