Η συστηματική δουλειά και η θέληση έφερε το αποτέλεσμα στην ομάδα 4Χ100 Ανδρών Κ23

Η εθνική ομάδα 4Χ100 μ. Ανδρών Κ23 πριν από λίγες ημέρες στα “Δρόμεια”, βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, που κρατούσε κοντά 20 χρονιά.

Έφτασε σε μια επιτυχία, που δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης, αλλά συστηματικής και συντονισμένης δουλειάς των τελευταίων ετών. Στο πλαίσιο της κάθετης δομής στον υψηλό αθλητισμό οι ομάδες 4Χ100 μ. των Ανδρών δούλεψαν από κοινού, με τους νεότερους να βγαίνουν ιδιαίτερα κερδισμένοι από τη διαδικασία. Πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Εσπού της Φινλανδίας.

Οι προπονητές Περικλής Χατζηαναστασιάδης (αρ.) και Χρήστος Κατσίκας με τους αθλητές Νίκο Παναγιωτόπουλο (αρ.), Γιάννη Γρανιτσιώτη, Θοδωρή Βροντινό και Βασίλη Μυριανθόπουλο

Η Ομοσπονδία με την καθιέρωση των προπονητικών καμπ έφερε κοντά αθλητές και αθλήτριες των σκυταλοδρομιών όλων των κατηγοριών. Οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θοδωρής Βροντινός, Βασίλης Μυριανθόπουλος και Γιάννης Γρανιτσιώτης έτρεξαν την απόσταση σε 39.92 και θα αποτελέσουν τα βασικά μέλη της ομάδας για την Φινλανδία, στην οποία θα προστεθούν και αναπληρωματικοί.

Αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν εδώ και τρία χρόνια να δουλεύουν μαζί. Τα περισσότερα ήταν μέλη της ομάδας που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20. Πρόκειται για αθλητές που έχουν προδιαγραφές διάκρισης. Παιδιά τα οποία πιστεύουμε. Όταν ξεκινήσαμε τα καμπ για τις σκυτάλες αποφασίσαμε πως έπρεπε να δουλέψουμε κάθετα, δηλαδή με όλες τις κατηγορίες και αυτό ήταν κάτι που βοήθησε κυρίως τους νεότερους. Η ομάδα των Ανδρών έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία των νεότερων παιδιών. Έχουνε μάθει πολλά από την μεγάλη ομάδα, κάποιοι από τους νέους έχουν ήδη τρέξει και με την ομάδα των Ανδρών, όπως ο Βροντινός και ο Παναγιωτόπουλος“, είπε αρχικά ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης, ένας εκ των δύο τεχνικών της Ομάδας Ανδρών και συνέχισε: “Όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να σκεφτούν πως η σκυτάλη μπορεί να τους δώσει τη διάκριση. Όλα τα παιδιά το έχουν πιστέψει. Έχουν δύο στόχους για τις σκυτάλες. Ο πρώτος να μπει η ομάδα των Ανδρών Κ23 στον τελικό και ο δεύτερος αφορά στην Ομάδα Ανδρών, που περιμένουμε να τρέξει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024. Στόχοι που μπορούν να υλοποιηθούν με σκληρή δουλειά“.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος προπονητής της ομάδας, Χρήστος Κατσίκας, δήλωσε: “Η ομάδα πάει για πολύ καλά πράγματα. Οι αλλαγές στα Δρόμεια δεν ήταν τόσο καλές, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι αθλητές έχουν μπει σε μια σωστή λογική. Τους μιλήσαμε, τους εξηγήσαμε τι θέλουμε από αυτούς. Έχουν πολύ καλή σχέση με τους μεγαλύτερους. Βλέπεις κυριολεκτικά μια ομάδα. Βλέπεις αθλητές να το θέλουν. Δεν αρνούνται να δουλέψουν, δεν παραπονιούνται”.

Ο Χρήστος Κατσίκας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έγινε την περσινή σεζόν να κατανοήσουν οι αθλητές τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν: “Πέρυσι ξεκινήσαμε τη σεζόν κάνοντας τους μια επιμόρφωση. Τους μιλήσαμε για τη σκυτάλη σε πιο θεωρητικό επίπεδο. Η σκυτάλη σε υψηλό επίπεδο δεν είναι σίγουρες αλλαγές. Θέλει ρίσκο. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Βοήθησε και η συμπεριφορά των μεγαλύτερων“.

Η συντονίστρια των ομάδων σκυταλοδρομίων και ταχυτήτων Ιωάννα Σιώμου συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των ομάδων. “Μπήκαν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Οι ομάδες πέρυσι δούλεψαν συστηματικά μέσα από το πλαίσιο των καμπ που διεξήχθησαν. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προγραμματίσουμε νέες προπονητικές συναντήσεις, προκειμένου η ομάδα να δουλέψει για το Ευρωπαϊκό Κ23. Τα παιδιά αυτά έχουν δουλέψει συστηματικά δίπλα στους μεγάλους και αυτό τους έχει βοηθήσει για να πετύχουν“.

Από τη φετινή χρονιά κοντά στην ομάδα είναι ο πρώην εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος με μεγάλη εμπειρία στις σκυτάλες, που ως σύμβουλος σκυταλοδρομιών, συμβάλλει στο έργο της ομάδας.

Αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στο καμπ του Απριλίου

Το συζητάγαμε με τα παιδιά πως μπορούμε να το κάνουμε γιατί είχαμε δουλέψει σκληρά με τους προπονητές μας. Στην αίθουσα κλήσης είπαμε πάμε για το ρεκόρ. Αυτό που κυνηγάμε τώρα είναι ο τελικός στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο Εσπού και ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ. Κι επειδή τα όνειρα είναι για να τα κάνουμε, γιατί όχι κι ένα μετάλλιο“, είπε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος αναφερόμενος στην ομάδα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που τον χειμώνα έμεινε εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού, είπε: “Είναι φοβερό, ωστόσο είναι κάτι που περιμέναμε. Δεν έγιναν τέλειες αλλαγές, είχαμε περιθώριο για καλύτερες. Είμαστε ευχαριστημένοι κι όσο δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε στα ατομικά αγωνίσματα θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω πως η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού είναι ένας εφικτός στόχος“.

Ο Θοδωρής Βροντινός είναι από τα έμπειρα μέλη της ομάδας, με συμμετοχές και στην ομάδα Ανδρών. Για την πορεία της ομάδας, είπε: “Μια πολύ καλή αρχή ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το περιμέναμε ίσως και από πέρυσι, ελπίζουμε σε καλύτερη παρουσία στη διοργάνωση της Φινλανδίας. Η ομάδα έχει καλή ποιότητα και πολύ καλό κλίμα“.

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης από την πλευρά του σχολίασε: “Έχουμε δυνατή ομάδα. Τρέξαμε στον δεύτερο διάδρομο και παρά τις μέτριες αλλαγές κάναμε πανελλήνιο ρεκόρ. Οι συναθλητές μου είναι απίστευτοι, έχουμε δεθεί μεταξύ μας, όπως και με την ομάδα των Ανδρών“.

Κατεβάστε την εφαρμογή