Η Κατερίνα Στεφανίδη έφερε μαζί της στην Αθήνα τη λάμψη του μεταλλίου της Ρώμης

Την ώρα που ο Εμμανουήλ Καραλής έδινε τον αγώνα του για να χαρίσει στη χώρα μας μια ακόμα θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρώμη, έφτανε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το δεύτερο – χρονικά – ελληνικό μετάλλιο και η κάτοχός του, η Κατερίνα Στεφανίδη.

Μαζί της ο σύντροφός της στη ζωή και στα στάδια, Μιτς Κριερ, τα άλλα δύο κορίτσια του επί κοντώ, η Ελένη Πόλακ και η Αριάδνη Αδαμοπούλου και ο κόουτς της πρώτης, Μανώλης Καραγιάννης.

Εκεί ήταν για να την υποδεχτεί, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, όπως πράττει άλλωστε με όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας, ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν καταλάβει. Μαζί της, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη και το μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, Λούλα Καρατζά.

ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ευδιάθετη, παρά την κούραση, η Κατερίνα, μάς είπε:

«Τώρα θέλω να χαρώ αυτό που συνέβη στο Ρώμη, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και θέλω να την κρατήσω και στο υπόλοιπο της σεζόν. Δεν πήγα ως φαβορί στη Ρώμη. Μου θύμισε μια υπέρβαση που είχα κάνει σε έναν αγώνα ως νεάνιδα, που είχα πάει με την δέκατη επίδοση και ήρθα τρίτη.

Ζω τα όνειρά μου και συνεχίζω να ονειρεύομαι. Γι’ αυτό λέω στα νέα παιδιά να γράφουν σε ένα χαρτί τα όνειρά τους».

φωτ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI.

Η Κατερίνα μίλησε και για τον Μιτς και έπλεξε το εγκώμιό του: «Είναι αδικημένος επειδή είναι και άντρας μου. Νομίζουν κάποιοι ότι τα μετάλλια έρχονται έτσι. Ο Μιτς φέτος με έστρωσε από κάποιες… χαζομάρες που έκανα».

φωτ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI.

Η Ελένη Πόλακ δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια της, γιατί για άλλη μια φορά έμεινε εκτός τελικούς στις λεπτομέρειες:

«Μου άφησε μια πίκρα ο αγώνας, αλλά θα συνεχίσω να κυνηγώ βαθμούς στο ράνκινγκ και το Ολυμπιακό όριο» είπε, ενώ και η Αριάδνη Αδαμοπούλου θα κυνηγήσει την πρόκριση από το Παρίσι, που μπορεί αν έρθει μέσα από τη βελτίωσή των επιδόσεών της.

Κατεβάστε την εφαρμογή