Η Γκούσιν προετοιμάζεται με όρεξη και υψηλούς στόχους

Η Τατιάνα Γκούσιν συνηθίζει να πηγαίνει …κόντρα στα προγνωστικά, ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες μοιάζουν να μην είναι με το μέρος της. Η έμπειρη άλτρια του ύψους, παρά τα διαχρονικά προβλήματα τραυματισμών, καταφέρνει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικεί συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Κάτι ανάλογο πέτυχε και τη φετινή χρονιά, παρότι ξεκίνησε με έναν μέτριο χειμώνα, Η αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν με 1,90 μ. πετυχαίνοντας ρεκόρ σεζόν, πέρασε το ίδιο ύψος στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου έχασε για μία θέση την πρόκριση στον τελικό, ενώ ήταν παρούσα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου.


Η 28χρονη ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της για το 2023 με στόχο να είναι παρούσα στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Η προπόνηση της περιλαμβάνει και αποκατάσταση, αφού μέσα από αυτή θα περιορίσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο.

Κάνω πολλές ασκήσεις συντήρησης και φυσιοθεραπείες, προκειμένου να αντιμετωπίσω το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο. Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου εδώ και αρκετό καιρό με περισσότερη όρεξη και πίστη στον εαυτό μου. Θα μπω στους αγώνες του χειμώνα με στόχο να διεκδικήσω τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης“, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Ήδη έχω κλείσει συμμετοχή σε δύο αγώνες στην Ευρώπης στις 21 και 25 Ιανουαρίου σε Λουξεμβούργο και Γερμανία, ενώ στην πορεία της σεζόν θα επιδιώξω τη συμμετοχή μου σε περισσότερες διοργανώσεις“.

Η Γκούσιν προσπαθεί να προσαρμόσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης, καθώς παράλληλα δουλεύει. “Το πρωί κάνω θεραπεία και προπόνηση και στη μία πηγαίνω για δουλειά. Σχεδόν κάθε βράδυ κάνω τη δεύτερη θεραπεία της ημέρας, προκειμένου να διατηρώ το πόδι μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση“. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου το καλοκαίρι κατάφερε να κάνει πολύ καλή σεζόν, αφού ήταν δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν με άλμα στα 1,90 μ., ενώ ήταν ένατη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου σε έναν τελικό όπου μπήκε χωρίς δοκιμαστικά άλματα, λόγω των έντονων ενοχλήσεων στο γόνατο.


Το Μόναχο ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Βλέποντας εκεί τις φοβερές εγκαταστάσεις νιώθω μια μικρή αδικία για τους Έλληνες αθλητές. Καλούμαστε να συναγωνιστούμε αθλητές και αθλήτριες που έχουν στη διάθεση τους φοβερές εγκαταστάσεις για προπόνηση και αυτό είναι κάτι που με θυμώνει“. Η Γκούσιν έχει θέσει τους στόχους της για το μέλλον, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. “Σίγουρα βλέπω τον εαυτό μου μέχρι τους Ολυμπιακούς. Για τη συνέχεια δεν μπορώ να απαντήσω. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και κυρίως από τα θέματα των τραυματισμών μου“.

Κατεβάστε την εφαρμογή