Η επιστολή παραίτησης του Στέλιου Δημότσιου

Ο Στέλιος Δημότσιος στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, την Τετάρτη (21/12), υπέβαλε την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Σε συνέχεια της προφορικής του δήλωσης, ο πρώην πρωταθλητής των 400 μ. απέστειλε προς την πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου επιστολή παραίτησης.

Αναλυτικά η επιστολή

“Κυρία Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την 22η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας μας, τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν δεν μπορούν καμία και κανέναν από εμάς να μας αφήσουν πλέον απλούς θεατές και παγερά αδιάφορους. Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, η Πρόεδρος προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε, να περάσει την άποψη της βασιζόμενη σε μία εισήγηση του νομικού συμβούλου μας, χωρίς προηγούμενη έγκριση της πλειοψηφίας των μελών όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίνονται με φανερή ψηφοφορία των μελών του Δ.Σ. και σε καμία περίπτωση αυτά δεν τροποποιούνται χωρίς και πάλι την έγκριση της πλειοψηφίας. Η Πρόεδρος, επέλεξε να φέρει προς ψήφιση στη θέση του 5ου θέματος, το ρητορικό ερώτημα και όχι θέμα, ”έαν είμαστε με τον Νόμο η όχι”, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, λογικής και χρηστής διοίκησης, απαξιώνοντας εμένα προσωπικά και το Σώμα γενικότερα. Το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν εγκρίθηκε ποτέ και κατά τη γνώμη μου, το αποτέλεσμα που αυτό παράγει πλέον είναι παράνομο και καταχρηστικό, τοποθετώντας ως ισότιμο μέλος στο Διοικητικό μας Συμβούλιο, τον κατά τ’ άλλα κορυφαίο προπονητή, καλό μου φίλο και αξιολογότατο άνθρωπο κ. Πομάσκι, με μία και μόνο εισήγηση ενός ανθρώπου ο οποίος έχει απλά και μόνο εργασιακή σχέση με την ομοσπονδία μας. Όλα τα παραπάνω, έχουν απομαγνητοφωνηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ”ZOOM” και για την αποφυγή παρεξηγήσεων παραμένουν στην διάθεση όλων των ανθρώπων του Στίβου. Πάντα με τον λόγο μου πρέσβευα και θα συνεχίσω να πρεσβεύω, τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, την κανονικότητα και την πολυφωνία, με μοναδικό κίνητρο την ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού εν γένει και το κοινό καλό της οικογένειας του Στίβου.

Το ήθος μου, η αξιοπρέπεια μου, κάθως και ο σεβασμός απέναντι στους Αθλητές, τους Προπονητές και τα Σωματεία της ομοσπονδίας μας, τα οποία παρεμπιπτόντως με εξέλεξαν στην 2η και τόσο τιμητική θέση κατά σειρά σταυροδοσίας στο Διοικητικό μας Συμβούλιο, μου επιβάλει να σας καταθέσω προς έγκριση, μέσω της επιστολής αυτής την παραίτηση μου, με την επιφύλαξη χρήσης κάθε νόμιμου δικαιώματος μου. Παραμένω φίλος όλων σας και θα συνεχίζω να υπηρετώ τον Στίβο ο οποίος και με παρέδωσε, με το πέρας της αθλητικής μου καριέρας, χρήσιμο μέλος και ταπεινό εργάτη στην κοινωνία μας”.

Με εκτίμηση,
Δημότσιος Στέλιος
Πρωταθλητής Στίβου.

Κατεβάστε την εφαρμογή