Η Ειρήνη Βασιλείου κυνηγάει τη συμμετοχή στα κορυφαία γεγονότα του 2023

Η Ειρήνη Βασιλείου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο υψόμετρο της Σιέρα Νεβάδα και πλέον στρέφει την προσοχή της στους αγώνες της χειμερινής περιόδου. Η έμπειρη αθλήτρια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ομάδας εδώ και πολλά χρόνια με συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις. Η αθλήτρια αγωνίστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Παγκόσμιο κλειστού, ωστόσο δεν μπόρεσε να είναι παρούσα το καλοκαίρι στη διοργάνωση του Μονάχου, αφού κόλλησε covid-19 και χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να επανέλθει.

Τις δύο τελευταίες ημέρες προετοιμασίας είχε αρκετό χιόνι ωστόσο δεν είχαμε πρόβλημα, καθώς το κλειστό γυμναστήριο μεταξύ άλλων διέθεσε και μια ευθεία 100 μέτρων. Το μόνο αρνητικό στο προπονητικό κέντρο ήταν το φαγητό, το οποίο δεν ήταν πολύ ποιοτικό με αποτέλεσμα να μην τρώμε όσο καλά θα θέλαμε. Η κοινή προετοιμασία με την Δήμητρα (σ.σ Γναφάκη) ήταν πολύ καλή, μας βοήθησε και τις δύο και παράλληλα περάσαμε καλά, σε ένα μέρος όπου υπάρχει μόνο το προπονητικό κέντρο“, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, καθώς βγήκε ο όγκος προπόνησης που θέλαμε. Στην ουσία στο υψόμετρο κάναμε τη γενική προπόνηση που αφορά στα πολλά χιλιόμετρα που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς. Φέτος ξεκίνησα πολύ σταδιακά την προετοιμασία, καθώς ταλαιπωρήθηκα αρκετά από τον covid-19“, είπε η αθλήτρια που νόσησε τον Αύγουστο κι έχασε την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Δήμητρα Γναφάκη και Ειρήνη Βασιλείου στη Σιέρα Νεβάδα

Η Βασιλείου έχει θέσει υψηλούς στόχους για το 2023 και στοχεύει σε συμμετοχή σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. “Θα μπω στους αγώνες του χειμώνα με στόχο τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Από εκεί και πέρα υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και το Παγκόσμιο ανοιχτού, διοργανώσεις στις οποίες θέλω να συμμετάσχω“, είπε η αθλήτρια που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα κάνει κάποιες κούρσες και στα 800 μέτρα.

Η προσοχή είναι επικεντρωμένη στα 400 μ., ωστόσο θα κάνω κάποιες εμφανίσεις και στα 800 μέτρα. Θεωρώ πως είμαι σε θέση να τρέξω γρηγορότερα από το περσινό 2.06. Τα 800 μ. είναι ένα αγώνισμα που απαιτείται να έχεις κάποιες κούρσες στα πόδια σου για να μπορέσεις να τρέξεις σε επιδόσεις που σε αντιπροσωπεύουν“.

Η έμπειρη αθλήτρια το 2022 βελτίωσε το ρεκόρ της στα 100 μ. (11.49), στα 300 μ. (37.64), αλλά και στα 800 μ. (2.06.77), ενώ έτρεξε το βασικό της αγώνισμα, τα 400 μ., σε 52.31.

Κατεβάστε την εφαρμογή