Η Δήμητρα Γναφάκη έτοιμη να διεκδικήσει τους στόχους του 2023

Δίχως αμφιβολία η Δήμητρα Γναφάκη είναι μία από τις αθλήτριες, που ξεχώρισαν το 2022 με τις επιδόσεις τους εντός και εκτός συνόρων. Η Χανιώτισσα πέτυχε σπουδαίες επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια κι έδειξε πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να είναι παρούσα στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Η αθλήτρια πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Σιέρα Ναβάρα, όπου βρέθηκε παρέα με τη συναθλήτρια της στην εθνική ομάδα, Ειρήνη Βασιλείου.

Πρώτη φορά έκανε προετοιμασία σε υψόμετρο και ομολογώ πως οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες και ήθελε προσοχή, ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός στις συνθήκες. Έκανα πολλά χιλιόμετρα στο υψόμετρο, αφού εκεί έγινε η γενική προετοιμασία της χρονιάς. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι κάναμε κοινή προπόνηση με την Ειρήνη (σ.σ. Βασιλείου)”, είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη.

Η χρονιά που πέρασε πήγε πολύ καλά. Θέλω να συνεχίσω να πρωταγωνιστώ και να κυνηγώ χρόνους κάτω από τα 56.00 στα χαμηλά εμπόδια. Θεωρώ πως αυτούς τους χρόνους θα μπορούσα να τους πετύχω από την περσινή χρονιά“, συμπλήρωσε η αθλήτρια που το 2022 έφτασε στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου με νέο ατομικό ρεκόρ, 56.14.

Ήταν το πρώτο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δε θα έλεγα πως το απομυθοποίησα. Ήμουν παρούσα σε μια σπουδαία διοργάνωση, που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα από το σπίτι μου. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και είναι μεγάλη η χαρά που κατάφερα να ανταπεξέλθω. Το επίπεδο στο αγώνισμα μου είναι ιδιαίτερα υψηλό και αυτό φάνηκε και στη διοργάνωση του Μονάχου“, σχολίασε.

Η αθλήτρια στοχεύει ήδη στους αγώνες του καλοκαιριού, εκεί όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Ομάδων (Σιλέσια, 23-25/7) και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (19-27/8).

Το χειμώνα θα κάνω κάποιο πέρασμα από τους αγώνες του κλειστού, δίχως όμως φορμάρισμα, θα είναι αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Πάλι θα μπούμε νωρίς στους αγώνες της θερινής σεζόν, καθώς ο ανταγωνισμός με το ράνκινγκ είναι πραγματικά μεγάλος. Ενώ έκλεισα τη σεζόν αρκετά υψηλά έχασα θέσεις, καθώς πολλές αθλήτριες επέλεξαν να κάνουν αγώνες και το Σεπτέμβριο, προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία. Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για εμένα, γιατί για πρώτη φορά κλήθηκα να κάνω τόσους αγώνες και τόσα ταξίδια. Στην αρχή φοβήθηκα πως θα αντιδράσει το σώμα μου σε όλο αυτό, αν θα τα καταφέρω ή αν θα τραυματιστώ. Ωστόσο έδειξα πως μπορώ να ανταπεξέλθω. Με τον προπονητή μου είχαμε βάλει γερές βάσεις προπόνησης κι έτσι βγήκε η χρονιά όπως έπρεπε“, κατέληξε η αθλήτρια.

Η Γναφάκη συμμετείχε φέτος και στους Μεσογειακούς Αγώνες όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 400 μ. εμπ. με 56.55, επίδοση που τη δεδομένη στιγμή αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή