Η Αναστασία Μπουμπουλίδη μας συστήνεται και δηλώνει… πρόθυμη για διακρίσεις!

Η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το μεγαλύτερο όνειρο μου”! Σε λίγες ημέρες γίνεται 16 χρονών και έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει μεγάλα όνειρα! Και έχει κάθε δικαίωμα… Το παραπάνω όνειρο ήρθε ως συνέχεια των επιδόσεων που έχει καταφέρει, καθώς είναι η κορυφαία στον κόσμο στην κατηγορία Κ18! 

Φωτογραφίες Αργυρώ Αναστασίου Eurokinissi

Το όνομα Αναστασία Μπουμπουλίδη φαίνεται ότι φέτος το καλοκαίρι θα το μάθουν αρκετοί περισσότεροι από όσοι ήδη το γνωρίζουν. Η νεαρή πρωταθλήτρια του επί κοντώ γυμνάζεται καθημερινά στο Ολυμπιακό στάδιο, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, έχοντας ως στόχο το καλοκαίρι να ανέβει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 που θα γίνει στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 στη Λίμα.  

Μαθήτρια της Α’ τάξης του Λυκείου στοχεύει στην είσοδο της στη Νομική έχοντας, όμως, στο μυαλό της ότι ο αθλητισμός θα είναι σε πρώτο πλάνο. 

Πάντα πριν και μετά την προπόνηση αφιερώνω χρόνο στο διάβασμα. Όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακα. Τις Κυριακές προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο να χαλαρώνω”, λέει η νεαρή που οι ρίζες της κρατούν από την Κούβα. 

Φωτογραφίες Αργυρώ Αναστασίου Eurokinissi

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Η ενασχόληση της με τον αθλητισμό ξεκίνησε από όταν ήταν μικρό κοριτσάκι με την ενόργανη: “Ξεκίνησα από την ενόργανη, ήμουν αρκετά ψηλή όμως για να συνεχίσω. Ο προπονητής της ενόργανης (σ.σ. Απόστολος Πεσσίνης) γνώριζε τον κ. Μεγαλοοικονόμου και μου πρότεινε να κάνω επί κοντώ. Στα τέλη της τελευταίας τάξης του δημοτικού ξεκίνησα τον στίβο. Κατευθείαν άρχισα με το επί κοντώ. Δεν το φοβόμουν, απλά στην αρχή δεν μου άρεσε! Πάντα μου άρεσε η ενόργανη και με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Σιγά σιγά, όμως και με υπομονή άρχισε να μου αρέσει το επί κοντώ”. 

Όσο για το πότε κατάλαβε ότι το επί κοντώ της ταιριάζει και είναι τελικά το… αγώνισμα της, απάντησε: “Το κατάλαβα όταν ξεπέρασα τα 3,65 μέτρα. Εκεί κατάλαβα ότι ίσως αξίζει να το δω πιο σοβαρά. Και μέχρι στιγμής βγαίνει”. 

Φωτογραφίες Αργυρώ Αναστασίου Eurokinissi

Πως είναι, όμως, για ένα 16χρονο κορίτσι να κάνει προπόνηση στον διπλανό διάδρομο με την κορυφαία πρωταθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα της; 

Την βλέπω (σ.σ. όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ) και απλά την θαυμάζω με όσα έχει κάνει και προσπαθώ να της μοιάσω. Την παρακολουθώ πως κάνει το ζέσταμα, διάφορες ασκήσεις… Έχουμε μιλήσει και λίγο και την έχω συμβουλευτεί για κάποια πράγματα”, λέει η Μπουμπουλίδη για την Κατερίνα Στεφανίδη της οποίας την τεχνική κάθεται και βλέπει σε βίντεο όπως επίσης και των Ισινμπάγεβα και Μουν.

Τα 4,20 μ. που σημείωσε φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έκαναν πολλούς γνώστες του στίβου να αναρωτιούνται στο πόσο κοντά είναι στα 4,37 μ. που είχε ξεπεράσει η Κατερίνα Στεφανίδη σε ηλικία 15 ετών και αποτελούν το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ18. “Δεν με αγχώνει που κυνηγάω τα ρεκόρ της Κατερίνας. Φέτος είμαι πολύ πρόθυμη να τα καταφέρω”, απαντά η ίδια με συστολή και σεβασμό και συνεχίζει: “Θέλω να φτάσω μέχρι εκεί που μπορώ”.

Φωτογραφίες Αργυρώ Αναστασίου Eurokinissi

Όσο για το πως διαχειρίζεται το άγχος μέσα στον αγώνα λέει: “Στους πρώτους μου αγώνες έμπαινα αγχωμένη πλέον το διαχειρίζομαι καλύτερα. Είμαι χαλαρή. Στον αγώνα συνήθως βγάζω καλύτερες επιδόσεις από αυτές που κάνω στην προπόνηση” και συνέχισε αναφερόμενη στους στόχους του καλοκαιριού: “Δεν είναι έξτρα φορτίο ότι έχω την κορυφαία επίδοση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18. Στόχος μου είναι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Φέτος θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική ομάδα και θέλω να το απολαύσω”. 

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 θα γίνει στις 18 με 21 Ιουλίου στη Μπάνσκα Μπίστριτσα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στις 27 με 31 Αυγούστου στη Λίμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή