Γνωρίστε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να γνωρίσει στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό, τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του ΣΕΓΑΣ, έχει αρχίσει πρωτοβουλία γνωριμίας, με τα κύτταρα του αθλητισμού, τα Αθλητικά μας Σωματεία και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ).

Σήμερα παρουσιάζουμε την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ είναι ο Γιώργος Δημητριάδης ο οποίος μας απάντησε στις ερωτήσεις που υποβάλαμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την ΕΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κύριε Πρόεδρε, ποια θεωρείται τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο έργο σας;

Η έλλειψη σταδίων και χώρων άθλησης, ο εξοπλισμός και η υλικοτεχνική υποδομή των σταδίων. Η εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α.. Τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα της ΕΑΣ και ο τρόπος κάλυψής τους. Η αυξημένη, τα τελευταία χρόνια, γραφειοκρατία στη λειτουργία της ΕΑΣ, όπου κρίνεται απαραίτητη η συνεισφορά λογιστή και νομικού.

Πόσα σωματεία εκπροσωπεί η ΕΑΣ και ποια τα γεωγραφικά της όρια;

Τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου είναι έντεκα (11) και χωρίς δικαίωμα ψήφου είναι είκοσι τέσσερα (24). Τα όρια είναι οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας.

Την τελευταία 10ετία έχετε διοργανώσει αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας στην ΕΑΣ και ποιες;

Το 2015 διοργανώσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου παμπαίδων – παγκορασίδων (Γιαννιτσά), το 2017 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων (Κ20), το 2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων (Κ18) και το 2019 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων (Κ20).

Πως η ΕΑΣ συμβάλλει στο έργο των Σωματείων;

Με βασικό στόχο την προαγωγή του αθλήματος παρεμβάσεις και επαφές με όλους τους βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη δυνατή εξασφάλιση σταδίων και χώρων άθλησης. Συνεισφορά και αν είναι δυνατόν επίλυση οργανωτικών, διοικητικών και άλλων προβλημάτων των σωματείων. Πλούσιο αγωνιστικό καλεντάρι, με σχεδιασμό και μέριμνα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των σωματείων. Συνεισφορά σε υλικοτεχνική υποδομή και κάλυψη αναγκών αθλητών και σωματείων, στο μέτρο του δυνατού.

Τι επιπλέον θα προτείνατε για τον ρόλο των ΕΑΣ;

Κεντρική βασική χρηματοδότηση με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση του ρόλου των ΕΑΣ.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 3 – 58100 – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ,

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2382773987,

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: [email protected]

Κατεβάστε την εφαρμογή