Γνωρίστε τα Σωματεία μας: Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς

Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να γνωρίσει στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό, τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του Στίβου, έχει αρχίσει πρωτοβουλία γνωριμίας, με τα κύτταρα του αθλητισμού, τα Αθλητικά μας Σωματεία και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ)

Σήμερα παρουσιάζουμε τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς ο οποίος βρίσκεται στην Κηφισιά (Αττική) με έδρα το Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 192.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα φίλων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και μια νέα αντίληψη στις σχέσεις μεταξύ σωματείου και παιδιού – οικογένειας.

Το Τμήμα Στίβου αποτελεί το καμάρι του Συλλόγου. Έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος για το έτος 2016 και δευτεραθλητής Ελλάδος για τα έτη 2014, 2015, 2017 και 2018. Πολλοί αθλητές του Τμήματος συμμετείχαν στις Εθνικές ομάδες σε Βαλκανικούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία χρόνια. Ο δε αθλητής Εμμανουήλ Καραλής κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Άλματος Επί Κοντώ στην κατηγορία Παίδων.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ Ιωάννης Σιώμος ο οποίος απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα που θέσαμε.

Κύριε πρόεδρε πόσους αθλητές/τριες διαθέτει ο Σύλλογος σας ανά ηλικιακή κατηγορία και πόσους προπονητές;

Συνολικά στον Σύλλογο μας γυμνάζονται 343 αθλήτριες και αθλητές και ανά κατηγορία: Ανδρών/Γυναικών και Κ23-65, Κ20-15, Κ18-16, Κ16-12 και στις ακαδημίες 235.

Στη δύναμη του Συλλόγου μας ανήκουν συνολικά 12 προπονητές και από αυτούς στα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα 9 και 3 στις ακαδημίες.  

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ σε ποια θέση βρίσκεται ο Σύλλογός σας και ποια είναι η καλύτερη που έχετε πάρει;

Το 2018 και το 2019 κατακτήσαμε την πρώτη στην Ελλάδα σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ ενώ για τα 2022 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά εκτιμούμε ότι θα είμαστε στην 4η θέση.

Ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται και σε τι κατάσταση είναι;

Το αθλητικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης του οποίου η κατάσταση είναι τραγική και βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση εργοταξίου

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Οι χώροι προπόνησης και τα οικονομικά.

Πληροφορίες για επικοινωνία με το Σωματείο :

Κατεβάστε την εφαρμογή