Γνωρίστε τα Σωματεία μας: Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να γνωρίσει στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό, τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του Στίβου, έχει αρχίσει πρωτοβουλία γνωριμίας, με τα κύτταρα του αθλητισμού, τα Αθλητικά μας Σωματεία και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ)

Σήμερα παρουσιάζουμε τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Αλεξάνδρεια στο Νομό Ημαθίας στη Μακεδονία στην έδρα του ομώνυμου Δήμου με πληθυσμό 14.821 (απογραφή 2011) ενώ ο Καλλικρατικός Δήμος Αλεξάνδρειας έχει πληθυσμό 38.293 (απογραφή 2021) και απέχει από τη Θεσσαλονίκη 53χλμ και 484 από την Αθήνα.  

Σήμα του Συλλόγου είναι ο Ήλιος της Βεργίνας, η οποία απέχει από την Αλεξάνδρεια 18 χιλιόμετρα, στον οποίο απεικονίζονται δεκαέξι ακτίνες και βρέθηκε στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β’, από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο κατά τις ανασκαφές του 1977 στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Μακεδονία εξ ου και το όνομά του.

Ο Σύλλογος χρησιμοποιεί για αγώνες και προπονήσεις το Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας που ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι σε άριστη κατάσταση στο οποίο διοργανώνει διάφορους αγώνες και το διεθνές «Αλεξανδριμνό» μίτινγκ. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ Στέλιος Παπαγερίδης ο οποίος μας απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα που θέσαμε.

Κύριε πρόεδρε πόσους αθλητές/τριες διαθέτει ο Σύλλογος σας ανά ηλικιακή κατηγορία και πόσους προπονητές;

Ο Σύλλογος μας διαθέτει στις ακαδημίες Κ12-Κ14, 40 παιδιά και 15 στην κατηγορία Κ16, 15 στην Κ18, 12 στην Κ20 και 15 στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών τους οποίους γυμνάζουν τρεις προπονητές ο κ Μάκης Πάντος, ο κ Θανάσης Αηδαρίνης και η κα Χριστίνα Νάτσου.     

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ σε ποια θέση βρίσκεται ο Σύλλογός σας και ποια είναι η καλύτερη που έχετε πάρει;

Την καλύτερη θέση που έχει πάρει ο Σύλλογος είναι η 34η ενώ φέτος καταταχτήκαμε στην 87η.

Ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται και σε τι κατάσταση είναι;

Οι αθλήτριες και αθλητές μας γυμνάζονται στο Δημοτικό Στάδιο το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση.  

Κύριε πρόεδρε, ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

Ενώ έχουμε ένα εξαιρετικό ανοιχτό στάδιο δυστυχώς δεν έχουμε κλειστό γήπεδο για προπονήσεις και προετοιμασία τον χειμώνα.   

Πληροφορίες για επικοινωνία με το Σωματείο :

Κατεβάστε την εφαρμογή