Γλασκόβη 2024: Πενταπλή ελληνική συμμετοχή με Τεντόγλου, Στεφανίδη, Τσιάμη, Δουβαλίδη και Εμμανουηλίδου τη δεύτερη μέρα των αγώνων

Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές η δεύτερη μέρα (1/3) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

Την αρχή κάνει στις 12 το μεσημέρι ο κάτοχος του τίτλου στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου στον πρώτο τελικό της ημέρας. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο, που με 8.26 έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όσους μετέχουν, αγωνίζεται τέταρτος στη σειρά, αμέσως μετά τον μεγάλο αντίπαλό του, Τζαμαϊκανό Τατζάι Γκέιλ. Ακολουθεί ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον και μετά ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο (8.34) ο Ματία Φουρλάνι. Στον τελικό μετέχουν 16 αθλητές.

Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη, ρίχονται στη μάχη τη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Γλασκόβη.

Τη σκυτάλη παίρνει δέκα λεπτά αργότερα (12.10) ο Κώστας Δαβουλίδης στα 60 μ. με εμπόδια. Με τη συμμετοχή του θα γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με έξι συμμετοχές στο θεσμό. Ο Δραμινός εμποδιστής θα τρέξει στην 4η προκριματική σειρά, στον έβδομο διάδρομο. Με 7.76 έχει την έκτη επίδοση και για να προκριθεί θα πρέπει να τερματίσει στις τρίτες πρώτες θέσεις ή να βρεθεί στις έξι καλύτερους χρόνους από τις συνολικά έξι σειρές. Αν τα καταφέρει θα τρέξει στον ημιτελικό στις 21.10. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 23.30.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του στη διοργάνωση. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις 13.20 θα πάρει το βάπτισμα του πυρός, η νεαρότερη της παρέας, η 21χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Θα τρέξει στην 5η προκριματική σειρά, στον έβδομο διάδρομο. Το φετινό ρεκόρ της είναι 7.24 και είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των οχτώ αθλητριών που θα καθίσουν στους βατήρες. Στα ημιτελικά, που θα γίνουν στις 21.45, θα περάσουν οι τρεις πρώτες και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23.45.   

Πρωτάρα στο θεσμό η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπουν στην Emirates Arena το βράδι. Ο τελικός του επί κοντώ αρχίζει στις 21.05 και μετέχουν δώδεκα αθλήτριες. Η Στεφανίδη αγωνίζεται τρίτη στη σειρά και με 4.64 φετινό έχει τη δωδέκατη επίδοση. Ο πήχης θα τοποθετηθεί αρχικά στα 4.40, στη συνέχεια στα 4.55, 4.65, 4.75 και από εκεί και έπειτα θα ανεβαίνει πέντε πόντους.

Στα 42 του ο Δημήτρης Τσιάμης θα λάβει μέρος για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Τσιάμης, που στα 42 του δεν είναι απλά ο γηραιότερος της ελληνικής αποστολής, αλλά ολόκληρης της διοργάνωσης, ανοίγει τον τελικό του τριπλούν στις 21.40. Με 16.26 έχει την 14η επίδοση από τους 14 που μετέχουν στον αγώνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή