Γλασκόβη 2024: Η ψυχή της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου δεν νίκησε τη μέτρια αντίδραση

Μια «μουδιασμένη» εκκίνηση στέρησε από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μια σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

Η 21χρονη σπρίντερ ήταν σαφώς πιο αργή στην αντίδρασή της, αλλά και στα πρώτα δέκα μέτρα της σειράς της στα 60 μ. σε σχέση με τις τρεις πρώτες, και παρ’ ότι έκανε γενναία, ψυχωμένη προσπάθεια να μπει στην τριάδα, τερμάτισε σε 7.27 και έμεινε εκτός ημιτελικών για ένα εκατοστό, τερματίζοντας τέταρτη.

Η ίδια, πάντως, μετά την κούρσα της έδειξε περισσότερο να απολαμβάνει αυτή την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε κλειστό στίβο, παρά να… καταριέται την τύχη της.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τον αγώνα μου. Η πρόκριση παίχτηκε στους χρόνους που μπορούσα να τρέξω. Ξεκίνησα λίγο αργά, αλλά το καλό είναι ότι έτρεξα κοντά στο χρόνο μου χωρίς να είμαι τέλεια τεχνικά. Ξέρω τι λάθη έκανα».

Η Πολυνίκη στρέφεται πλέον στις διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου, όπου τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού δεν υπάρχουν τα 60 μέτρα.

«Τα 100 μ. και τα 200 μ. μού ταιριάζουν περισσότερο, για αυτό περιμένω να πετύχω κάτι καλό σε μια χρονιά που έχει και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες».

Κατεβάστε την εφαρμογή