Γλασκόβη 2024: Έβδομη στον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη και με μικρή φορά

Ερχόμενη στη Γλασκόβη για να συμμετάσχει σε άλλο ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη ήξερε ποιες ήταν οι δυνατότητές της αυτήν την περίοδο και πόσο ψηλά μπορούσε να φτάσει.

Βλέπετε, μια ίωση που την ταλαιπώρησε για ένα δεκαήμερο, την άφησε πίσω στην προετοιμασία της σε μια αγωνιστική περίοδο, που, ούτως ή άλλως, είχε σύντομη διάρκεια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ως εκ τούτου, η Κατερίνα, που επί σειρά ετών έχει χαρίσει πλείστες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό, ήταν ικανοποιημένη με την έβδομη θέση που κατέλαβε στην τελική κατάταξη με άλμα στα 4.55 και εξηγεί επακριβώς το λόγο:

«Η προπόνησή μου πήγαινε καλά, μέχρι που προέκυψε θέμα υγείας, το οποίο, ευτυχώς δεν ήταν μυϊκό. Όταν το ξεπέρασα δεν είχα το χρόνο για να φτάσω εκεί που ήθελα. Παρ’ όλα αυτά με φορά μικρότερη από την αγωνιστική. Ό,τι έκανα σήμερα με αφήνει ικανοποιημένη. Πήδηξα περίπου αυτό που περίμενα και κατατάχθηκα έβδομη, αν και ήρθα με την ενδέκατη επίδοση.

Θα ήταν ρίσκο να αγωνιστώ με μεγαλύτερη φορά. Αλλά και πάλι αν τη δοκίμαζα, ίσως έβγαινε κάτι παρόμοιο, αλλά θα έβαζα το σώμα σε κίνδυνο τραυματισμού, γιατί έχω να τρέξω με αυτή η φόρα ένα μήνα, από τις 2 Φεβρουαρίου».

Η Κατερίνα Στδεφανίδη σε μία από τις προσπάθειές της στον αγώνα. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα έρθει στην Ελλάδα έπειτα από αυτό το πρωτάθλημα, ύστερα από μακρά παραμονή στις ΗΠΑ, θέτει και τον αρχικό στόχο για τον ανοιχτό στίβο, χωρίς να μιλά για επιδόσεις:

«Θέλω να κάνω πολλούς αγώνες, όπως ήθελα και στον κλειστό μέχρι που αρρώστησα. Θα αγωνιστώ και στα Ντάιαμοντ Λιγκ το Μάιο.

Θέλω να συνηθίσω τα διαφορετικά κοντάρια. Να αρχίσω να κάνω τη φόρα τη μεγάλη περισσότερο και στην προπόνηση, για να συνηθίσω και τη φόρα.

Τα μηνύματα ήταν θετικά από αυτά που είδαμε με τα μικρά κοντάρια και τις μικρές λαβές από τεχνικής άποψης».

Κατεβάστε την εφαρμογή