Γλασκόβη 2024: Χάλκινο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή με 5,85 μέτρα

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα του στη σεζόν, να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.

Ο νεαρός ξεπέρασε τα 5,85 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν αγώνα, που μπορεί να ξεκίνησε νωθρά για εκείνον, ωστόσο εξελίχθηκε ιδανικά.

Ο 25χρονος έκανε ένα άκυρο στα 5,50 μ., επέλεξε στη συνέχεια να ανέβει στα 5,65 μ., ύψος στο οποίο χρειάστηκε να κάνει δύο άλματα. Ο αθλητής έπειτα ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ. και με την πρώτη το 5,85 μ., ύψος που του εξασφάλισε θέση στο στο βάθρο των νικητών. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., εκεί όπου ο αθλητής έκανε ένα άκυρο κι έπειτα δοκίμασε δύο φορές στα 5,95 μ., προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερη από την τρίτη.

Ο “ασημένιος” στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί. Το καλοκαίρι ο αθλητής θα κληθεί να διεκδικήσει τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Μόντο Ντουπλάντις έφτασε σε μία ακόμη νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο δυσκολότερα από ότι μας έχει συνηθίσει. Ο Σουηδός επικράτησε με 6,05 μ., έχοντας νωρίτερα περάσει με την τρίτη τα 5,85 μ., με τη δεύτερη το 5,95 μ. και με την τρίτη το 6,05 μέτρα. Ο Σαμ Κέντρικς ήταν δεύτερος με 5,90 μ. και μόνα χαμένα άλματα στα 5,95 μ. (δύο άλματα) και 6,00 μ.( ένα άλμα).

Ο Κεντρικς αγκαλιάζει τον Εμμανουήλ Καραλή και τον συγχαίρει για τη σημερινή του εμφάνιση (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Καραλής ταξίδεψε στη Γλασκόβη με 5,72 μ. και σήμερα βρέθηκε μια ανάσα από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό, το οποίο είναι 5,86 μ., ενώ απείλησε και το ρεκόρ στον ανοιχτό (5,91 μ.) . Μάλιστα πέτυχε την καλύτερη επίδοση του σε μεγάλη διοργάνωση, αφού μέχρι τώρα το καλύτερο άλμα του ήταν το 5,80 μ. στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ το 2018 όπου ήταν 5ος.

Το βιογραφικό του αθλητή

Ο Καραλής κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της χώρα μας στη διοργάνωση της Γλασκόβης και το 15 στην ιστορία του θεσμού. Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών, μετά το χρυσό του Κώστα Φιλιππίδη το 2014 στο Σόποτ.

Κατεβάστε την εφαρμογή