Γιάννης Κορακίδης

Η πρώτη του επαφή με το αγώνισμα της σφυροβολίας ήταν στην έκτη Δημοτικού, όταν βρέθηκε στο στάδιο παρακινούμενος από τον μεγαλύτερο αδελφό του, Γιώργο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κάνει μια σπουδαία διαδρομή, παρότι ακόμη βρίσκεται στην αρχή της αθλητικής του πορείας. Ο Γιάννης Κορακίδης είναι ήδη “χρυσός” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι, σε μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες διοργανώσεις όλων των επιπέδων.

Διάκριση που όπως φαίνεται τον έκανε “χρυσό” και στις καρδιές των φίλων του στίβου. Ο ανερχόμενος αθλητής αναδείχθηκε “Πρόσωπο του Μήνα” για τον Αύγουστο στην ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη στους λογαριασμούς του ΣΕΓΑΣ στα social media (Facebook, Instagram, Twitter).

Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε έτσι με τον ιδανικό τρόπο τη σεζόν και πλέον είναι έτοιμος για τα επόμενα βήματα της ζωής του. Ο Κορακίδης τις επόμενες ημέρες θα μετακομίσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του με το γκρουπ του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.

Ανυπομονώ για τη νέα αρχή, για το νέο ξεκίνημα. Οι στόχοι είναι υψηλοί ξεκινούν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το επόμενο καλοκαίρι στη Φινλανδία και φτάνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2024“, είπε αρχικά ο νεαρός αθλητής και σχολίασε για την επιτυχία στο Κάλι και για το πως θα λειτουργήσει θετικά για την μετέπειτα πορεία του. “Αρχικά θεωρώ πως δικαιώθηκε όλη αυτή η δουλειά που έριξα όλα αυτά τα χρόνια στη σφύρα. Σίγουρα είναι μια καλή ώθηση για τη συνέχεια. Όλοι μου λένε πόσο σημαντική διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κ20 και πως δείχνει την αξία σου για το μέλλον. Η σκληρή δουλειά είναι αυτή που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσω στο μέλλον μεγαλύτερες διακρίσεις“, είπε και συμπλήρωσε: “Σίγουρα δε θα μπορούσα να είχε φτάσει μέχρι εδώ χωρίς τη βοήθεια του προπονητή μου Γιάννη Χρίστογλου. Ξεκίνησα να πηγαίνω στο στάδιο με τον αδελφό μου Γιώργο και στην έκτη άρχισα τις πρώτες μου ασκήσεις τεχνικής στη σφυροβολία“.

Ο Γιάννης Κορακίδης είναι το “Πρόσωπο του μήνα¨ για τον Αύγουστο

Ο Κορακίδης σε λίγες ημέρες θα έρθει στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στο γκρουπ του Ομοσπονδιακού προπονητή, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, ώστε να συνεχίσει την προπόνηση του δίπλα στον Μιχάλη Αναστασάκη, τον Μάρκο Μεμά και τον Άγγελο Μαντζουράνη. “Ανυπομονώ γι΄αυτή την αλλαγή. Μου αρέσει πολύ που θα είμαι σε ένα γκρουπ με τόσο καλούς σφυροβόλος και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που επέλεξα να συνεχίσω εκεί. Είμαι αθλητής που ο συναγωνισμός στην προπόνηση με βελτιώνει. Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Δεν με φοβίζει η αλλαγή κατηγορίας, ξέρω πως αν δουλέψω σκληρά θα συνεχίσω να έχω ανάλογα καλά αποτελέσματα“.

Ο 20χρονος αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του σε πρόσωπο του μήνα, από τους φίλους του στίβου.

Πολύ ωραίο το συναίσθημα. Μία ακόμη δικαίωση για την προσπάθεια και τη δουλειά της φετινής σεζόν. Ευχαριστώ όλους και όλες που με στήριξαν“.

Ο Κορακίδης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 με βολή στα 79,11 μ. που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Κατεβάστε την εφαρμογή