Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης σε μια απολαυστική συνέντευξη που είχε και λίγο… Τεντόγλου (vid)

Δύο φίλοι που για περίπου δύο ώρες, όσο διαρκεί δηλαδή ένας αγώνας, κρατούν έξω τους συναισθηματισμούς και κοιτούν μόνο το πως θα βγάλει ο καθένας την καλύτερη βολή. Κάπως έτσι λειτουργούν ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης συγχαίρει τον Μιχάλη Αναστασάκη για τη 10η θέση που κατέλαβε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (φωτ. Eurokinissi)

Οι δύο Έλληνας σφυροβόλοι μας μίλησαν από το Σομπατέλι όπου την Τρίτη (5/9) έκαναν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Έκαναν την ανασκόπηση της χρονιάς και κατέληξαν στα κλασικά πειράγματα τους με τον Φραντζεσκάκη να τονίζει ότι χρησιμοποίησε την τεχνική… Μίλτου Τεντόγλου στον αγώνα της ουγγρικής πόλης!

“Καλά πήγε η σεζόν. Σε σχέση με τον τραυματισμό και το πόσο αργά ξεκίνησα καλά. Θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα”, είπε ο Αναστασάκης με τον Φραντζεσκάκη να τονίζει: “Ήταν η χειρότερη σεζόν που είχα τα τελευταία χρόνια. Κυρίως από τα προβλήματα υγείας, ενώ επανήλθα την κατάλληλη στιγμή δεν μου βγήκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γενικά οι επιδόσεις φέτος δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου. Δεν θέλω να ακούγομαι μίζερος αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα που έγινε φέτος. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να αφήσω τη χρονιά λόγω των προβλημάτων υγείας. Και ας έριχνα κυριολεκτικά 60 μέτρα τον Μάρτιο. Είχα το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από πέρυσι δεν με ένοιαζε η υπόλοιπη σεζόν. Ήθελα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να είμαι καλά. Ήθελα να τα δώσω όλα εκεί. Όντως στο Παγκόσμιο δύο εβδομάδες πριν είχα επανέλθει. Όχι στα περσινά μου μέτρα, είχα επανέλθει όμως σε ικανοποιητικά μέτρα. Το θέμα ήταν τεχνικό. Δεν μπορούσα με τίποτα να βρω τα βήματα μου”. 

Η επόμενη αγωνιστική σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς αρχίζει νωρίς με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και κορυφώνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

“Και οι δύο αγώνες είναι στόχοι της επόμενης χρονιάς. Είμαστε καλά στο ranking νομίζω δεν θα έχουμε θέμα προκρισης. Στόχος μεγάλος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ειναι για εμάς πιο ανοιχτό γιατί λείπουν αθλητές από Αμερική, Καναδά και Χιλή. Οπότε είναι καλύτερη ευκαιρία για εμάς”, είπε ο αθλητής που προπονείται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πήρε τη 10η θέση στον τελικό της σφυροβολίας. 

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, από την πλευρά του, δήλωσε: “Ναι είναι μια καλή ευκαιρία το Ευρωπαϊκό γιατί ίσως αρκετοί το αμελήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως βασικότερος στόχος είναι σίγουρα οι Ολυμπιακοί αγώνες. Αν είναι να διακριθώ κάπου προτιμώ να διακριθώ στο Παρίσι. Όμως και το Ευρωπαϊκό θα είναι καλή ευκαιρία για πλασάρισμα. Αν κάποιοι αντίπαλοι είναι πιο φόρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί με 79 μέτρα να είσαι στα μετάλλια. Στους Ολυμπιακούς θα είναι δύσκολος αγώνας. Θα έχουν επανέλθει όλοι οι αθλητές ακόμη και αυτοί που φέτος ήταν τραυματισμένοι. Πιστεύω ότι με τους βαθμούς που έχουμε στο ranking έχουμε προκριθεί και ο Μιχάλης και εγώ. Και είναι αρκετά σημαντικό να μην έχουμε αυτό το άγχος την ερχόμενη χρονιά”. 

Ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη στα Χανιά στον αγώνα της Τρίτης στο Σομπατέλι στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια έβγαλε τη μεγαλύτερη βολή του στον αγώνα. Και έτσι ο Φραντζεσκάκης… εκθρόνισε από τη δεύτερη θέση – που βρίσκονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή – τον Αναστασάκη. Κάτι που… θύμισε Μίλτο Τεντόγλου!

“Χθες στον αγώνα του έκανα λίγο τεχνική… Μίλτο Τεντόγλου. Ήταν σε όλο τον αγώνα δεύτερος και στην τελευταία βολή τον πέρασα! Ναι έχω κάνει καλές βολές στην έκτη προσπάθεια. Το ατομικό μου ρεκόρ το έκανα στην έκτη βολή. Πιστεύω ότι οι επιδόσεις αυτές είναι μέτριες. Έχω βάλει άλλους στόχους. Είτε ρίξω 74 μέτρα, είτε 76 μέτρα, είτε 77 μέτρα… αυτά τα μέτρα τα έχω βαρεθεί! Θέλω έναν στρογγυλό αριθμό… Ένα 80άρι”, κατέληξε ο Φραντζεσκάκης.   

Κατεβάστε την εφαρμογή