Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε μια ακόμη εξαιρετική παρουσία στο ενεργητικό του, καθώς ξεπέρασε τα 5,82 μ. στο μίτινγκ Fly Athens.

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Λίγα μόλις 24ωρα από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο 25χρονος αθλητής έκανε σήμερα φοβερό αγώνα και ανταμείφθηκε με μια σπουδαία επίδοση. Ο αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5,52μ., 5,72μ. και 5,82 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να τοποθετήσει τον πήχη στα 5,92μ., ώστε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ (5,91), ωστόσο στάθηκε άτυχος στην πρώτη του προσπάθεια, όπου ο πήχης αρχικά έμεινε στους στυλοβάτες και έπεσε αφότου προσγειώθηκε στο στρώμα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή, ένιωθε σιγουριά για τον εαυτό του και έκανε νόημα στον κόσμο πως θα το κάνει στην επόμενη, ωστόσο η κούραση τον είχε ήδη καταβάλει κι έτσι οι επόμενες προσπάθειες του δεν ήταν αυτές που θα του έδιναν το ρεκόρ. Ο 25χρονος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέβαλε ο Βέλγος Μπεν Μπροντερς με 5,72 μ. και τρίτος ο Χουανγκ με 5,62 μέτρα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με τον Χρήστο Παπανικολάου (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιάννης Ρίζος κατέλαβε την ένατη θέση με 5,42 μ. και καλές προσπάθειες στα 5,52 μέτρα.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Χόλι Μπραντσοου με 4,53 και ακολούθησαν Κλενκερ και Σαπελ με 4,43μ., το ίδιο ύψος ξεπέρασε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν τέταρτη. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν έκτη με 4,33 μέτρα.

Τις προσπάθειες των αθλητών παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μαζί με τον Υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο. Τη διοργάνωση παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας, ο άλλοτε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Χρήστος Παπανικολάου, που μάλιστα χάρισε στον Καραλή το πρωτοσέλιδο από εφημερίδα της εποχής και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές. Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στον Γιώργο Πομάσκι για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο και το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στη Ρώμη και στον Λάμπρο Παπακώστα για την προσφορά του.

FLY ATHENS 2024 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Το Fly Athens ήρθε φέτος για πρώτη χρονιά στην Αθήνα και ξεσήκωσε το κοινό, που κατέκλυσε τις πτυσσόμενες εξέδρες και τον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Το επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ υψηλό, ενώ το γεγονός έγινε έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο έδωσε επιπλέον ώθηση στους αθλητές, που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή