Φετινό ρεκόρ για την Σταματία Σκαρβέλη που θέτει υψηλούς στόχους για το καλοκαίρι

Η Σταματία Σκαρβέλη αγωνίστηκε τα ξημερώματα στη διοργάνωση Drake Relays στο Ντε Μόιν της Αϊόβα και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σφυροβολία με 69,57 μέτρα.

Η αθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό της 71,43 μ. από την περσινή σεζόν.


Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 67,13 μ. και διαδοχικά πέτυχε 67,21 μ., 66,11 μ., 67,97 μ., άκυρη και 69,57 μ. στην τελευταία της βολή.

Η Σκαρβέλη “άνοιξε” τη σεζόν την περασμένη εβδομάδα με 67,00 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άντερσεν Μπρουκ και συναθλήτρια της Σκαρβέλη στο γκρουπ του Νάθαν Οτ, με 78,69 μέτρα.

¨Φέτος ξεκίνησα την προπόνηση λίγο αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Με τον νέο μου προπονητή κάναμε πολλές αλλαγές στην τεχνική. Είμαι ικανοποιημένη από τους δύο αγώνες που έκανα στη σεζόν“. Η αθλήτρια το 2022 κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 70 μ. και να κάνει μια σειρά δυνατών αγώνων.

Μπορεί να μη κατάφερε να πετύχει τη διάκριση στους αγώνες στόχους, ωστόσο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βλέπει καλές παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Η αθλήτρια έχει θέσει υψηλούς στόχους για το 2023. “Θέλω να αγωνιστώ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και να βελτιώσω το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία“. Το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα είναι 72,10 μ. και ανήκει στην Στέλλα Παπαδοπούλου από το 2008.

Κατεβάστε την εφαρμογή