Πανελλήνιο Α/Γ: Ο Τεντόγλου “πέταξε” στα 8,38 μ., τρίτη επίδοση στον κόσμο και ολυμπιακό όριο

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που έπρεπε και με άλμα στα 8,38 μ. (0,4) αναδείχθηκε νικητής στο μήκος και το πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,38 μ. πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την προοπτική να μην πιέσει πολύ τον εαυτό του, αλλά να μην βγει από τον αγωνιστικό χώρο αν δεν χαρίσει στους φιλάθλους – αλλά και στον εαυτό του – μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Και η αλήθεια είναι πως το πέτυχε. Αφού για άλλη μία φορά έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος φέτος στον κόσμο – μόλις τέσσερα εκατοστά από την επίδοση του κορυφαίου. Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο πέτυχε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ. κι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε την πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε. Ο Τεντογλου όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ στο τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος για τέσσερα εκατοστά. Είναι οκ όμως“, είπε ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του μήκους.

Ο Νίκος Σταματονικολός “προσγειώθηκε” στα 7,86 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο 25χρονος, όμως, δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε στον σημερινό αγώνα. Ο Νίκος Σταματονικόλος (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 7,86 μ. (0,7) κι έγινε ο έκτος άλτης φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε δύο φορές ρεκόρ, αφού στο δεύτερο άλμα του είχε πετύχει 7,82 μ,. (0,6). Ο 20χρονος έκανε τρία άλματα και αποχώρησε από τον αγώνα, αφού την Τρίτη ταξιδεύει για τη Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

“Ήταν ωραίος αγώνας. Είχε πάρα πολύ κόσμο, ωραίες συνθήκες, ήταν ωραίο στάδιο, ήταν για ρεκόρ σήμερα. Η χρονιά αυτή δεν είχε τραυματισμούς και βγήκε πολύ καλά. Τα περίμενα αυτά τα νούμερα, γιατί τα έβλεπα και στην προπόνηση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θέλω να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο“, είπε ο νεαρός αθλητής.

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος ήταν τρίτος με 7,64 μ. (0,5) και μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο Χρήστος Χήτας (Πηγμή Ευόσμου) ήταν τέταρτος με 7,50 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή