Εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν με καλές επιδόσεις στην ημερίδα του ΟΑΚΑ (vid.)

Το κλίμα στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ ήταν σήμερα ζεστό. Όχι μόνο γιατί υπήρχε διάθεση από τους αθλητές και τις αθλήτριες να κυνηγήσουν επιδόσεις, αλλά γιατί οι εργασίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις στην εγκατάσταση.

Ο Δημήτρης Τσιάμης σημείωσε σήμερα 16,40 μ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του απογεύματος (διαβάστε εδώ), ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε. Ο Δημήτρης Τσιάμης για μία ακόμη φορά δεν είχε πρόβλημα να πετύχει μια μεγάλη επίδοση, παρότι αγωνίστηκε με έξι διασκελισμούς. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη σημείωσε 16,40 μ., ενώ αν είχε κρατηθεί στο τρίτο του άλμα στο 16,37 μ., θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη επίδοση. Ο αθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία, είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 15,76 μ. και 16,14 μέτρα. Με προπονητική φόρα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής, που ήταν δεύτερος με 15,34 μ., ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15,17 μέτρα.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου στη σημερινή ημερίδα του ΟΑΚΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεχώρισε στο επί κοντώ, αφού ξεπέρασε τα 4,30 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4,37 μ.). Η Αδαμοπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις ΗΠΑ και πλέον επικεντρώνεται στην προπόνηση της. “Έχω βελτιώσει την τεχνική μου και αυτό μου επιτρέπει να βελτιώνω και το ρεκόρ. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Ρώμης. Αυτή η χρονιά είναι της βελτίωσης αυτό θα επιδιώξουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ σε μίτινγκ στην Ελβετία και στη συνέχεια στην ημερίδα του ΣΕΦ. Είμαι χαρούμενη που είμαι πίσω στην Ελλάδα και προπονούμαι εδώ με τον προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου”, είπε η αθλήτρια. Η νεαρή Αναστασία Μπουμπουλίδη, μία εβδομάδα από τα 4,00 μ. της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,90 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν νεαρές αθλήτριες που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στην κατηγορία Κ18. Νικήτρια του αγώνα ήταν η ΕλένηΝεκταρία Μάμα με 12,47 μ. και δεύτερη ήταν η Δέσποινα Πάσιου με 12,32 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες του Δημήτρη Βασιλικού το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα. Στα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ16, που προηγήθηκαν ξεχώρισε η κόρη του Άγγελου Παυλακάκη και της Κατερίνας Κόφφα, Βαλίνα, που πέτυχε στο μήκος 5,43 μέτρα!

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ήταν παρούσα στην εγκατάσταση για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειας μικρών και μεγάλων. Η πρόεδρος της αρχαιότερης ομοσπονδίας μιλήσει με αθλητές και προπονητές για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στον κλειστό στίβο και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο των εργασιών.

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν ιδιαίτερα θερμή με τους παρευρισκόμενους να απολλαμβάνουν τη διοργάνωση και τους αθλητές και τις αθλήτριες να δείχνουν πόσο ανάγκη έχουν την αγωνιστική δράση.

Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.

Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή