Εξαιρετικό ντεμπούτο Καραλή με άλμα στα 5,83 μέτρα (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε η σεζόν για τον Εμμανουήλ Καραλή, που στον πρώτο του αγώνα ξεπέρασε τα 5,83 μ. στο επί κοντώ πέτυχε ατομικό ρεκόρ και παράλληλα το όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης και το Παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης. Ο αθλητής αγωνίστηκε στο μίτινγκ στην Καρλσρούη, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση, στον καλύτερο αγώνα της καριέρα του σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Ο αθλητής ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 5,35 μ., συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5,50 μ. και 5,60 μ. κι έπειτα άφησε τα 5,66 μ. για να περάσει με τη δεύτερη τα 5,72 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής επέλεξε να αφήσει τα 5,78 μ., ώστε να δει από νωρίς στη σεζόν τον πήχη στα 5,83 μ., ώστε να πετύχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ (είχε 5,80 μ. στον ανοιχτό και 5,81 μ. στον κλειστό) και τα όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν.

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5,88 μ., όπου ο αθλητής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Νικητής του αγώνα ήταν ο Λάιτφουτ με 5,83 μ., ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Μάρσαλ. Οι τρεις πρώτοι του σημερινού αγώνα πέτυχαν την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Καραλής έχει το τελευταίο διάστημα τη βάση του στη Σπάλα, που πραγματοποιεί την δεύτερη κοινή προετοιμασία με τους Πολωνούς επικοντιστές. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή επέστρεψε σε μεγάλα άλματα και πλέον δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο άλτης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 2 Φεβρουαρίου στην Ουψάλα.

https://www.instagram.com/reel/Cn72EDCoWba/?utm_source=ig_web_copy_link

Κατεβάστε την εφαρμογή