Έσπο 2023: Η Όλγα Φιάσκα στην όγδοη θέση στα 20χλμ. βάδην

Η Όλγα Φιάσκα ήταν η πρώτη ελληνική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας.

Η Όλγα Φιάσκα στην κούρσα των 20χλμ. βάδην (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η αθλήτρια κατέλαβε την 8η θέση στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 37.45 και πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στη διοργάνωση, καθώς ήταν έβδομη πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Ταλίν.

Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη στα πρώτα χιλιόμετρα της κούρσας κατάφερε να βρεθεί στο προπορευόμενο γκρουπ, ωστόσο μετά το 10ο χιλιόμετρο έπεσε από την πέμπτη θέση στην έβδομη έφτασε μέχρι την 10η στο 18ο.

Παρόλα με αντεπίθεση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει τελικά στην 8η θέση, πανηγυρίζοντας μάλιστα αυτή τη σημαντική της επιτυχία. Η αθλήτρια, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 1.36.51, βελτίωσε το φετινό της 1.38.14 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όταν τερμάτισα το πανηγύρισα γιατί είδα πως ήμουν στην έκτη θέση. Τελικά ήμουν όγδοη με αποτέλεσμα τα συναισθήματα μου να είναι ανάμεικτα. Στα πρώτα χιλιόμετρα είχα ενοχλήσεις στα πόδια και αυτό είχε ως συνέπεια να χαλάσει η τεχνική μου και να δεχθώ κάρτες. Μετά τα μισά της διαδρομής ζεστάθηκα και άρχισα να ανεβάζω ρυθμό. Κατάφερα να κάνω ένα νέο φετινό ρεκόρ και αυτό είναι σημαντικό. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχω ακόμη το περιθώριο να πάω καλύτερα στην απόσταση“, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ωστόσο η διαδρομή είχε αρκετές δυσκολίες. Πλέον στρέφω την προσοχή μου στα 35χλμ. βάδην, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα“.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γαλλίδα Παουλίν Στέι με 1.31.17 και εθνικό ρεκόρ Γυναικών Κ23 και ακολούθησαν η Ιταλίδα Αλεξαντρίνα Μιχάι (1.32.32) και η Γαλλίδα Καμίλ Μουτάρντ (1.35.40)

14ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ23 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή