Έσπο 2023: Η Εμμανουηλίδου στον τελικό των 100 μέτρων – Χαμηλά ο Σταματονικολός στο μήκος

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον τελικό των 100 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας.

Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με 11.32 (1,7) και πήρε την πρόκριση με την έκτη επίδοση. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έφυγε αργά στα πρώτα μέτρα και φάνηκε να έσφιξε σε σχέση με την κούρσα του προκριματικού, ωστόσο πέτυχε τον μεγάλο της στόχο, που ήταν μια θέση στις πρώτες οχτώ.

Η Εμμανουηλίδου ταξίδεψε στην Φινλανδία με 11.21 επίδοση που της επιτρέπει μια καλή παρουσία στον τελικό. Τον καλύτερο χρόνο του ημιτελικού σημείωσε η Μπγκλάρα Τάκας από την Ουγγαρία με 11.14 επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Γυναικών Κ23.

Η Καθάχα Κούνι (Έλβετία) ήταν δεύτερη στη σειρά της με 11.29 και η Άλιστον Μπελ (Μ. Βρετανία) τρίτη με 11.31 και νέο ατομικό ρεκόρ. Στον τελικό της Παρασκευής (20.35) θα τρέξει ακόμη η Κέτι Σίντο (Ολλανδία) με 11.20 στον ημιτελικό, ενώ ξεχωρίζει και η Κάνσα (Βέλγιο) με 11.22 και νέο ατομικό ρεκόρ από τον ημιτελικό. Η αθλήτρια μας θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο του τελικού (Παρασκευή (14/7), 20.35) των 100 μέτρων.

Η χώρα μας έχει δύο μετάλλια στην απόσταση στην ιστορία της διοργάνωσης. Το 2003 η Γεωργία Κοκλώνη νικήσει με 11.33, δύο χρόνια αργότερα η Μαρία Καρασταμάτη πέτυχε 11.03 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης, το οποίο αντέχει μέχρι σήμερα.

To start list του αυριανού τελικού

Ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Σταματονικολός

Ο Νικόλας Σταματονικολός δε βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε κι έτσι έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια σπουδαία διάκριση. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρου είχε ένα ολοκληρωμένο άλμα στα 7,03 μ., (-2,1) που δεν ήταν ικανό να του δώσει θέση στον τελικό του μήκους. Η αλλαγή του αέρα προκάλεσε κάποια θέματα στη φόρα του αθλητή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εκτελέσει όπως ήθελε τη δεύτερη και τρίτη προσπάθεια (η μία ήταν άκυρη και στην άλλη πάτησε δύο παπούτσια πίσω κι άφησε το άλμα στον αέρα). Ο αθλητής κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ο αθλητής προερχόταν από μια πολύ καλή και σταθερή σεζόν.

Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε στα 7,19 μ., επίδοση που ήταν στις δυνατότητες του αθλητή.

Κατεβάστε την εφαρμογή