Έσπο 2023: Φοβερή Δεσπολάρη και χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. (vid)

Η Γεωργία Δεσπολάρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. με 2.04.14 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας και το έκανε με το πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Η Ελληνίδα από τα πρώτα μέτρα της κούρσας έδειξε πως μπήκε για να διεκδικήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα πρώτα 200 μ. ηγήθηκε της κούρσας, αλλά ακόμη κι όταν άρχισε να χάνει έδαφος στα 500 μ. δεν έχασε ούτε την ψυχραιμία, ούτε την αυτοπεποίθηση της.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου 200 μ. πριν το φινάλε κι ενώ ήταν στην έκτη θέση άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και τελικά στην τελική ευθεία προσπέρασε τις αντιπάλους της και τερμάτισε πανηγυρικά στην τρίτη θέση. Η Ελληνίδα, ήταν η νεότερη αθλήτρια του σημερινού τελικού και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει για νέα διάκριση σε δύο χρόνια στην 15η διοργάνωση.

Το σημερινό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στην ιστορία του αγωνίσματος και το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η 20χρονη έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να δείξει πως εκτός από ταλέντο έχει ψυχικά αποθέματα που της επιτρέπουν να στέκεται με αξιώσεις σε μεγάλες διοργάνωσες. Σήμερα πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας της πίσω από το ατομικό της 2.02.31 σε μια κούρσα τακτικής, στην οποία δε θα ήταν εύκολο να προκύψει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η καλύτερη παρουσία της χώρας μας στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν η έκτη θέση της Έλενας Φιλάνδρα το 2005 στο Έρφουρτ.

Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 30ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997 όπου ξεκίνησε η διοργάνωση στο Τούρκου και στο 10ο χάλκινο.

Η Δεσπολλάρη είχε την υποστήριξη των μελών της εθνικής ομάδας που βρέθηκαν στο στάδιο και πανηγύρισαν την μεγάλη της επιτυχία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ντανιέλα Γκαρσία (Ισπανία) με 2.02.96 και το ασημένιο η Βέρα Ματίλα (Φινλανδία) με 2.03.14. Η νικήτρια στην προηγούμενη διοργάνωση Βίλμα Νίλσεν ήταν έκτη με 2.04.66.

Τα ελληνικά μετάλλια

Κατεβάστε την εφαρμογή