Εποικοδομητικές συναντήσεις για την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ στο νησί της Χίου

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να βρεθεί, την Τρίτη (12/3) στο όμορφο νησί της Χίου για μια σειρά επαφών με τους αθλητικούς φορείς της πόλης.

Η επίσκεψη της προέδρου στο νησί έγινε με αφορμή τη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, που οργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε την χαρά και την τιμή να βραβεύσει τους νεαρούς και τις νεαρές, που κόντρα σε πολλές δυσκολίες πετυχαίνουν τους αγωνιστικούς τους στόχους και διακρίνονται σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου τίμησε την κ. Σακοράφα για την πολυετή προσφορά της στον κλασικό αθλητισμό και την πλακέτα της παρέδωσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Κατά την παραμονή της στο νησί η πρόεδρος της αρχαιότερης Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία στο νησί, αλλά και τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας τους. Την πρόεδρο συνόδευσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, Δημήτρης Κάβουρας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Πετρής.

Νωρίτερα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, με αφορμή της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, στο νησί, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

“Χαίρομαι που ξανά βρίσκομαι στη Χίο. Ήμουν στους Αιγαιοπελαγίτικους στην έναρξη της θητείας μου και ένοιωσα μεγάλη χαρά με τη ζωντάνια στο Εθνικό Στάδιο της Χίου, καθώς και με τη χαρά των μικρών παιδιών. Η Ομοσπονδία κάνει τεράστια προσπάθεια μέσα σε οικονομικές δυσκολίες. Με τα ελάχιστα που έχουμε προσπαθούμε να στηρίξουμε – και – τα νησιά γιατί αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν. Έχουμε δίπλα μας αρωγό το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής που λύνει όλα τα προβλήματα. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα πήγαμε με τον Υπουργό κ. Παπά, στη Λέρο με αφορμή τους επικείμενους Αιγαιοπελαγίτικους και με την αμεσότητα του έλυσε πολλά προβλήματα που προέκυψαν”, είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που στάθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια που συμβάλει ενεργά στην υλοποίηση των Αιγαιοπελαγίτικων και την ενίσχυση του αθλητισμού στα νησιά του Αιγαίου.

“Οι δομές της Ομοσπονδίας δεν κοιτούν μόνο το κέντρο, αλλά όλα τα σωματεία της χώρας. Αυτό που είπαμε από την αρχή της θητείας μας και το τηρήσαμε μέχρι τώρα είναι πως δε θα κάναμε διαχωρισμό ούτε σε σωματεία μικρά ή μεγάλα είτε σε αθλητές και προπονητές”.

Αναφορικά με τις υποδομές η κ. Σακοράφα σημείωσε ότι σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν προβλήματα, με την ίδια να επισημαίνει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να πιστοποιηθούν στάδια για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν διοργανώσεις.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τριαντάφυλλος, μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε αναλυτικότερα στο θέμα των υποδομών, τονίζοντας ότι χάρη στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στα νησιωτικά στάδια. Tέλος μίλησε για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τα άυλα δελτία αθλητών του ΣΕΓΑΣ.

Η κ. Σακοράφα είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους των τοπικών σωματείων και τη διοίκησης της τοπικής ΕΑΣ.

Κατεβάστε την εφαρμογή