Επιστροφή στις προπονήσεις για την Τζένγκο, με υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε το γκρουπ Μποτσκαριώβ

Η Ελίνα Τζένγκο ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της φετινής περιόδου, αφού λίγο πριν τα 20 της χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου με την εντυπωσιακή βολή στα 65,81 μέτρα.

Η νεαρή αθλήτρια επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις της μετά το απαραίτητο διάλειμμα ξεκούρασης, έχοντας εξίσου υψηλούς στόχους. Το 2023 είναι μια χρονιά με πολλές προκλήσεις, ανάμεσα σε αυτές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ξεκουράστηκε αρκετά είχε να τακτοποιήσει και αρκετές υποχρεώσεις και πλέον επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις. Κάθε χρόνο ξεκινάμε τη χρονιά με υψηλούς στόχους το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Σίγουρα στις προτεραιότητες μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23“, είπε ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε:

Η Ελίνα το 2022 έκανε 14 αγώνες και αυτό την κούρασε αρκετά. Το 2023 ο στόχος είναι να κάνει λιγότερους αγώνες και να επικεντρωθεί κυρίως σε δυνατά μίτινγκ στο εξωτερικό. Η προπόνηση αυτό το διάστημα θα γίνει στην Χαλκιδική, ενώ την περίοδο των εορτών, όπου τα παιδιά θα έχουν κενό από τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις, θα πάμε προετοιμασία όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια σκέψη για προετοιμασία στη Νότιο Αφρική την Άνοιξη, ώστε η Ελίνα να προετοιμαστεί δίπλα σε άλλα γκρουπ ακοντιστών“.

Με υψηλές προσδοκίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Έλληνα προπονητή. “Η Αναστασία Ντραγκομίροβα έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία, στα σύνθετα. Η Αναστασία, φέτος έκανε καλές εμφανίσεις, ύστερα από δύο χρόνια συντήρησης, λόγω του ποδιού. Από το 2022 η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στο σύνθετο. Πρόθεση μας είναι να κάνει σύνθετο και τον χειμώνα, για να έχει έναν ακόμη αγώνα στα πόδια της. Πέρυσι της έλειπαν οι αγώνες, μετά τον Μάιο κατάφερε να βρει τον ρυθμό της“, είπε ο Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε: “Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, θα μπουν στον κλειστό με στόχο τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Σοφία Κεσσίδη θα διεκδικήσει συμμετοχή και μια καλή παρουσία στη δισκοβολία στο Ευρωπαϊκό Κ23“.

Ο Λατιφλάρι, ο οποίος αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, έκλεισε τη σεζόν με βολή στα 19,.93 μ., ενώ ο Μουζενίδης με 19,92 μέτρα.

Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ αναμένει την υλοποίηση της κατασκευής χώρου προπόνησης για τους αθλητές και τους αθλήτριες της πόλης, προκειμένου οι συνθήκες προπόνησης να γίνουν κατάλληλες για αθλητές και αθλήτριες αυτού του επιπέδου. “Έχει εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία προπονητικού χώρου ρίψεων με δύο κλωβούς για δισκοβολία και σφυροβολία, μία βαλβίδα για σφαιροβολία κι έναν διάδρομο για ακοντισμό. Πιστεύω πως σύντομα θα το έχουμε στη διάθεση μας“.

Κατεβάστε την εφαρμογή