Εμμανουηλίδου: “Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα το μετάλλιο”

Θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει την παρουσία της με δύο μετάλλιο ή μετά την πέμπτη θέση στα 100 μ., θα μπορούσε να είχε χάσει τον στόχο και την προσήλωση της.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να πικράθηκε που έμεινε εκτός βάθρο στα 100 μ., ωστόσο αυτό την έκανε πιο δυνατή και πιο ετοιμοπόλεμη ενόψει των 200 μέτρων.

“Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα το μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού πέτυχα τον στόχο που είχα θέσει από την αρχή της χρονιάς. Ο χρόνος δεν ήταν αυτός που θα ήθελα, ωστόσο σε μια διοργάνωσή σαν κι αυτό αυτό που μετράει είναι το μετάλλιο. Στην αρχή νόμιζα ήμουν δεύτερη δεν είδα την Τάκας που πετάχτηκε στα τελευταία μέτρα. Η αλήθεια είναι πως είχα κι άλλες δυνάμεις να δώσω στο τέλος. Στους προηγούμενους γύρους η Γερμανίδα με πέρασε στα τελευταία μέτρα κι έτσι αποφάσισα να πάω πιο συντηρητικά το πρώτο μισό και γι΄αυτό έφτασα με τόσες δυνάμεις στο τέλος”, είπε αρχικά η νεαρή και συμπλήρωσε:

“Ο έβδομος διάδρομος μου αρέσει δε νομίζω να με επηρέασε, ωστόσο θα ήθελα να είμαι λίγο πιο εσωτερικά στην κούρσα περισσότερο για να έχω τον έλεγχο με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Ήταν μια πραγματικά τέλεια εμπειρία όλο αυτό που έζησα εδώ. Στεναχωρήθηκα που δεν κατέκτησα μετάλλιο στα 100 μ. και θυμήθηκα αυτό που έγινε και πέρυσι στο Κάλι που δεν πέρασα τελικό. Ωστόσο το αποτέλεσα δε με αποθάρρυνε, αντίθετα με έκανε πιο δυνατή και με πείσμωσε για τα 200 μέτρα”.

Η Εμμανουηλίδου είναι μια πολυτάλαντη αθλήτρια με εξαιρετικές επιδόσεις και στις δύο αποστάσεις, ωστόσο η ίδια σχολίασε για τα δύο αγωνίσματα:

“Ίσως τελικά το 200 μ. μου πηγαίνει περισσότερο, στα 100 μ. ένα μικρό λάθος στην εκκίνηση μπορεί να σου καταστρέψει την κούρσα. Στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς θα κάνω 200 μέτρα. Αν έρθει και η πρόκριση στο Παγκόσμιο θα είναι κάτι σημαντικό, καθώς θα έχω την ευκαιρία να ζήσω μια πολύ σπουδαία εμπειρία που θα φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Ωστόσο σίγουρα δε θα στεναχωρηθώ, καθώς έχω ήδη πετύχει τους στόχους μου”, είπε.

Στο στάδιο βρέθηκαν σήμερα σύσσωμα τα μέλη της αποστολής μας για να πανηγυρίσουν τις προσπάθειες των παιδιών που αγωνίζονταν την τελευταία ημέρα.

“Η κερκίδα σήμερα ήταν τέλεια όλα τα παιδιά ήρθαν στο στάδιο να μας δουν. Την ίδια ώρα αγωνιζόταν και κατακτούσε μετάλλιο και η Δόση στο ύψος”.

Η 20χρονη Εμμανουηλίδου ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 5η θέση στα 100 μ. και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. με 23.41.

Διαβάστε για τον αγώνες της Εμμανουηλίδου

Κατεβάστε την εφαρμογή