Εμμανουήλ Καραλής: “Το βάθρο είναι γλυκό θα προσπαθήσω να το ξανά κάνω”

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Πιοτρ Λίσεκ αγκαλιασμένοι

Το 2016 ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ένα νέο παιδί που ξεκινούσε τη διαδρομή του στους στίβους με προοπτική να φτάσει ψηλά. Τα σχόλια που συνόδευαν τις εμφανίσεις μιλούσαν για έναν αθλητή με μέλλον και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του φρόντιζε να το επιβεβαιώνει. Αρκετά χρόνια από τα πρώτα του βήματα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως είχε φτάσει αρκετές φορές κοντά στο βάθρο των νικητών, σε κορυφαίες διοργανώσεις Ανδρών με μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ, που δούλεψα και πάλεψα τόσα χρόνια ειδικά πέρυσι που είχα περάσει παρά πολύ δύσκολα“, είπε ο αθλητής.

Η διάκριση αυτή όπως είναι φυσιολογικό άνοιξε την όρεξη στον αθλητή, ο οποίος κάνει ήδη σχέδια για το εγγύς μέλλον “Σκέφτομαι μήπως κάνω έναν ακόμη αγώνα στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα και μετά θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το βάθρο είναι γλυκό οπότε σίγουρα θέλω να το ξανά κάνουμε. Θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά και θα παλέψω για το καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να κυνηγήσω τις διακρίσεις και μεγάλα άλματα. Θέλω να γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα 6,00 μέτρα“.

Ο Καραλής είναι ένας αθλητής που έχει αποδείξει πως μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε μεγάλους αγώνες. Το 2022 ήταν η μόνη χρονιά που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές του απαιτήσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε να προχωρήσει σε αλλαγές στην προπονητική του καθοδήγηση και να συνεχίσει με τον πατέρα του Χάρη Καραλή και τη βοήθεια πάντα του Γιώργου Πομάσκι. “Να ευχαριστήσω το πατέρα μου και τον προπονητή μου Χάρη Καραλή και τον Γιώργο Πομάσκι που ήταν και είναι συνοδοιπόροι μου σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε. Από εδώ και πέρα ξεκινάει η σοβαρή προπόνηση. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ. Βοήθησαν ψυχικά, σωματικά στο τρόπο που αντιλαμβάνω τα πράγματα, στον αγώνα. Άλλαξα πάρα πολύ σαν αθλητής και άνθρωπος“.

Ο 24χρονος ήταν από τα φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο σε αυτόν τον αγώνα. “Σε έναν αγώνα πάντα παλεύεις για το χρυσό μετάλλιο. Αν δεν έκανα την άκυρη στα 5,60 μ. μπορεί και να το έπαιρνα. Όμως δεν έχει καμία σημασία δε θέλω να σκέφτομαι. Πήρα το ασημένιο μετάλλιο και για εμένα είναι σαν χρυσό“, είπε.

Κατεβάστε την εφαρμογή