Ελίνα Τζένγκο: “Το ήθελα αυτό το μετάλλιο”

Στην έκτη της προσπάθεια στον τελικό του ακοντισμού στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 60,73 μέτρα.

Ήξερε πως πέτυχε την βολή που έψαχνε από τη στιγμή που είδε το ακόντιο να ανεβαίνει στον ουρανό. Αυτός ήταν και ο λόγος που έτρεξε να αγκαλιάσει τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ και τους συναθλητές της που παρακολουθούσαν τον αγώνα της. Η 21χρονη αθλήτρια πρόσθεσε στο ενεργητικό της ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και με τη δεύτερη καλύτερη βολή της, που ήταν 59,24 μέτρα.

Στον τελικό μπήκα αγχωμένη, σε αντίθεση με τον προκριματικό που ήμουν χαλαρή και βγήκε εύκολα μια καλή επίδοση. Το ήθελα αυτό το μετάλλιο και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο αν έκανα λάθη. Με τα δύο άλλα κορίτσια είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ήθελα όμως και μια βολή πάνω από τα 60,00 μ. δε μου έφταναν τα 59,00 μέτρα. Τώρα μπορώ να πάω να πιώ μπύρες” είπε η γελώντας η Τζένγκο και εξήγησε:

Έφυγε ένα βάρος, γιατί η χρονιά είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Σίγουρα ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι για τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Θεωρώ πως αν διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη που κάνω στη διάρκεια του αγώνα θα μπορέσω να ρίξω μακριά. Και η σημερινή βολή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη“.

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε σήμερα στο στάδιο και δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν.
Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν πολύ ωραία. Ήμουν η τελευταία που αγωνιζόμουν και ήταν όλοι στο στάδιο. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο είδα πως η Δόση είχε πάρει μετάλλιο και τρελάθηκα από τη χαρά μου“.

Η Τζένγκο αποτελεί μια από τις ανερχόμενες αθλήτριες του ακοντισμού στην Ευρώπη κι ένα από τα φαβορί για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Τώρα έχω μπροστά μου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα μπαίνουμε σε τροχιά Παγκοσμίου. Γενικά φέτος έχω κάνει αρκετούς αγώνες. Περισσότερο με έχουν κουράσει τα ταξίδια και όχι τόσο οι αγώνες, ωστόσο κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να το συνηθίσω“, κατέληξε.

Διαβάστε για τον αγώνα της Τζένγκο

Κατεβάστε την εφαρμογή