Έλαμψαν οι εκπρόσωποι του στίβου στη βράβευση των κορυφαίων της χρονιάς από την ΕΟΕ

Ο στίβος είχε την τιμητική του στην εκδήλωση των Τιμητικών Βραβεύσεων που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής.

Από τους 72 αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν οι 13 είναι παιδιά του κλασικού αθλητισμού, άλλο ένα δείγμα της δυναμικής του αθλήματος στην Ελλάδα και του ταλέντου που υπάρχει σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο.

Η ΕΟΕ βράβευσε όσους και όσες κατέκτησαν το 2023 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ή πήραν μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Νίκος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Αντωνάτος, Γιάννης Γκάρτσιος, Ιουλιάννα Ρούσου, Μαρία Ραφαηλίδου, Βλαδίμηρος Ανδρεάδης, Πασχάλης Γεννίκης, Παύλος Κριαράς, Εβίνα Παναγιώτου και Νίκος Σιδηρένιος.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος παραλαμβάνει το βραβείο του από τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Λιάνη (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Μιλώντας στους παρουσιαστές της διοργάνωσης, κι αφού παραδέχτηκε ότι προτιμά τα… ιαπωνικά από τα γαλλικά και ότι είναι υπερκινητικός, ο Μίλτος Τεντόγλου, που βραβεύτηκε πρώτος από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, είπε ενόψει της νέας σεζόν:

«Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου σε δύο μήνες, και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι.

«Στις φλέβες του Μίλτου κυλάει μόνο μήκος πια. Αν ένας αθλητής σε κάθε προπόνηση εκτελεί ποιοτικά το πρόγραμμα, μου λύνει τα χέρια και  μειώνονται τα προβλήματα».

Από την εκδήλωση απουσίαζαν, καθώς βρισκόντουσαν στο εξωτερικό για προετοιμασία, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Εμμανουήλ Καραλής αντίστοιχα. Τα βραβεία τους παρέλαβαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο προπονητής και πατέρας του επικοντιστή μας, Χάρης Καραλής.

Το βραβείο του Εμμανουήλ Καραλή παραλαμβάνει από την πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Χάρης Καραλής (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ, Τασούλα Κελεσίδου (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Στην εκδήλωση εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης.

Γιώργος Πομάσκι, Μίλτος Τεντόγλου, Σοφία Σακοράφα και Γιώργος Γιατρουδάκης.

Κατεβάστε την εφαρμογή