ΕΑ CEO Conference: Εύσημα από τον πρόεδρο Καραμαρίνοφ – Κυρανάκος: «Ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε εκδήλωση»

«Το καλύτερο συνέδριο των CEOs στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας!». Με αυτήν τη φράση-παράσημο για τον ΣΕΓΑΣ που ακούστηκε από τον πρόεδρο της European Athletics, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Apollon Divani Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, το συνέδριο των γενικών διευθυντών των εθνικών ομοσπονδιών κλασικού αθλητισμού.

Κατά γενική ομολογία των εκπροσώπων των 49 ευρωπαϊκών χωρών που έλαβαν μέρος στις εργασίες επί ένα διήμερο, οργανωτικά η φιλοξενία και οι παροχές προσέγγισαν τα υψηλότερα στάνταρ, ενώ, όσον αφορά το περιεχόμενο, έγιναν πολύ σημαντικά βήματα προς την εναρμόνιση των εθνικών ομοσπονδιών με τις κατευθύνσεις, τις στρατηγικές και τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης των αξιών και της φιλοσοφίας του κλασικού αθλητισμού που διέπουν την ΕΑ.

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSSI)

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο συνέδριο, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στις εργασίες, γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Σωτήρης Κυρανάκος, τόνισε:

«Η γνώμη όλων των γενικών διευθυντών των εθνικών ομοσπονδιών είναι ότι το συνέδριο ήταν απόλυτα επιτυχημένο τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την οργάνωσή του.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να οριστεί η στρατηγική και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η European Athletics σε συνεργασία με τις χώρες-μέλη, κάτι που επετεύχθη πλήρως.

Η δήλωση του προέδρου της EA, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ότι ήταν το καλύτερο συνέδριο των CEOs που έχει γίνει ποτέ, νομίζω τα λέει όλα. Αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια και των τεχνογνωσία των στελεχών του ΣΕΓΑΣ, που απέδειξαν ότι είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε κάθε αποστολή που αναλαμβάνουν και σε κάθε πρόκληση, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι σύνεδροι του ΕΑ CEO Conference. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSSI)

Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα. Η ικανότητα του ανθρωπίνου δυναμικού της ομοσπονδίας, ίσως φέρει προσεχώς στην Ελλάδα μια πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά και, ζώντας καθημερινά στο περιβάλλον της ομοσπονδίας, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Πλέον, μπορούμε να κοιτάζουμε ξανά – για πρώτη φορά μετά την παρένθεση της πανδημίας – το μέλλον με αισιοδοξία και σε αυτόν τον τομέα».

Με το συνέδριο των CEOs εγκαινιάστηκε μια αλυσίδα εκδηλώσεων στη χώρας μας με πολυπρόσωπη διεθνή παρουσία, που θα κορυφωθεί τον προσεχή Νοέμβριο με ένα ακόμα μεγαλύτερο γεγονός, όπως εξηγεί ο Σωτήρης Κυρανάκος:

Ο Σωτήρης Κυρανάκος. (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Το Νοέμβριο, η Αθήνα θα φιλοξενήσει το πιο μεγάλο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το European Running Business Conference. Είναι μια εκδήλωση που φέρνει κοντά διοργανωτές αγώνων και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ήπειρο· περίπου 300 σύνεδρους. Θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου και εκεί θα αναλυθεί το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα μιας αθλητικής διοργάνωσης στην πόλη και τη χώρα που το φιλοξενεί, και ακόμα οι δυσκολίες, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει στους υποστηρικτικούς φορείς, όπως επίσης και τα πολυποίκιλα οφέλη που αποκομίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα, την Αθήνα και τον ΣΕΓΑΣ η τέλεση αυτού του συνεδρίου στη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα αποσπάσουμε τα εύσημα των φιλοξενούμενών μας».

Κατεβάστε την εφαρμογή