Δύο ομάδες “γροθιά” έτοιμες για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (vid.)

Πειράγματα, γέλια, καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά. Όλα τα παραπάνω είχε το σημερινό πρωινό στο κλειστό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά εκεί όπου έγινε η πρώτη προπόνηση των εθνικών ομάδων σκυταλοδρομίας Ανδρών και Γυναικών.

Οι ομάδες σκυταλοδρομίας Ανδρών και Γυναικών στη σημερινή τους συγκέντρωση στον Άγιο Κοσμά (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οι γρηγορότεροι αυτή τη στιγμή στη χώρα κλήθηκαν από την Ομοσπονδία για μια εξαήμερη προπονητική συνάντηση στην οποία οριοθετήθηκαν οι στόχοι για τη θερινή σεζόν με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τους.

Από την ομάδα γυναικών απουσιάζει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που παρότι κλήθηκε, ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως για προσωπικούς λόγους δε μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Η ομάδα των Ανδρών είναι σε πλήρη σύνθεση με 12 σπρίντερ να ξεκινούν γεμάτοι κέφι τη διαδρομή τους και με οδηγό όπως πάντα τα τελευταία χρόνια τον άτυπο αρχηγό, Γιάννη Νυφαντόπουλο, αλλά και όλα τα βασικά της στελέχη.

“Ρούκι” της ομάδας είναι ο Λάμπρος Βολίκας, που πήρε το βάπτισμα ως μέλος της εθνικής ομάδας με την κλήση του στο προπονητικό καμπ! Η ομάδα των Ανδρών αποτελείται και από τους αθλητές και αθλήτριες που κατέλαβαν πέρυσι την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο.

ΣΕΓΑΣ / CAMP ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΤΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η συντονίστρια του τομέα ταχυτήτων και σκυταλοδρομιών, Ιωάννα Σιώμου, ενημέρωσε τους αθλητές και τις αθλήτριες, πως οι ομάδες θα κάνουν δύο δυνατές εμφανίσεις, στα Δρόμεια στις 15 Μαΐου και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο τέλος του ίδιου μήνα. Μάλιστα τα μέλη της Ομάδας που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Ρώμης μετά το Βαλκανικό και μέχρι την αναχώρηση της Ομάδας για την Ιταλία θα συμμετάσχουν σε καμπ στην Αθήνα.

ΣΕΓΑΣ / CAMP ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΤΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

“Η ομάδα φτιάχνεται με κοινή δουλειά με στόχο να έχουμε μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Θα κάνουμε δυο δυνατούς αγώνες σε Δρόμεια και Βαλκανικό. Η επιλογή αυτών που θα τρέξουν θα γίνει αργότερα, ακόμη είναι νωρίς. Τώρα δουλεύουμε και μοντάρουμε τις ομάδες”, είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Σιώμου, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Χρήστος Μελέτογλου δήλωσε: “Οι πιο γρήγοροι θα είναι εδώ για να γίνουν μέλη της ομάδας. Ωστόσο για να έρθει το καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά. Θέλουμε όλοι να μπορείτε να τρέχετε παντού. Θα έχουμε ένα ακόμη δυνατό καμπ, καθώς και δυο σίγουρους αγώνες. Είμαστε δίπλα σας και στα στηρίζουμε”. Ο σύμβουλος σκυταλοδρομιών, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, μίλησε στα παιδιά για την ευκαιρία που έχουν: “Πρέπει να δουλέψετε πολύ αν θέλετε να πετύχετε κάτι. Όλοι να γίνετε μια παρέα. Είναι σημαντική η επαφή μεταξύ σας. Φέτος υπάρχει μια ομάδα που διεκδικεί θέση στον τελικό του ευρωπαϊκού και πιστεύω πως το μπορείτε”, είπε αναφερόμενος στους Άνδρες, ενώ τόνισε πως εξίσου δυνατή και αποδοτική είναι και η ομάδα των Γυναικών.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ως ένα από τα παλαιότερα και πιστά μέλη της ομάδας τόνισε στις συναθλήτριες τη σημασία του να δουλέψουν συλλογικά: “Είναι πιο εύκολο να μπούμε τελικό στις σκυτάλες αρκεί να δουλέψουμε ομαδικά και να το πιστέψουμε πως μπορούμε να το κάνουμε”, είπε. Στην εθνική ομάδα των Γυναικών επέστρεψε μετά από τρία χρόνια η Μαρία Γάτου, ενώ από τα παλαιότερα και έμπειρα μέλη της σκυταλοδρομίας. “Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πάλι εδώ. Νιώθω σαν να μη πέρασε μια μέρα”. Από την πλευρά του ο Βολίκας τόνισε: “Πρώτη φορά μέλος της εθνικής ομάδας και νιώθω πολύ καλά. Τα παιδιά με αγκάλιασαν αμέσως. Χαίρομαι, που με δύο 100άρια την περσινή χρονιά βρέθηκα στην εθνική ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος”.

Η ομάδα των Ανδρών ενόψει των αγώνων του ανοιχτού/ CAMP ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)
Οι αθλήτριες που μετέχουν στο πρώτο προπονητικό καμπ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΤΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οι αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στο καμπ

Άνδρες: Γιάννης Νυφαντόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Θοδωρής Βροντινός, Γιάννης Βοσκόπουλος, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Βασίλης Παπαμαργαρίτης, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Γιάννης Καριοφύλλης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λάμπρος Βολίκας, Ορέστης Χάιδας, Παναγιώτης Τριβιζάς

Γυναίκες: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Άρτεμις Αναστασίου, Δήμητρα Τσουκαλά, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Μαρία Γάτου, Εβελίνα Άνθη, Στέλλα Μιχαηλίδου, Άννα Μπάρτζου

Δείτε το βίντεο από την πρώτη προπόνηση των σκυταλοδρομιών

Κατεβάστε την εφαρμογή