Δύο χρόνια σημαντικών δράσεων της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ (vid)

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ανάληψη καθηκόντων της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ με πρόεδρο τη Σοφία Σακοράφα.

Δύο χρόνια στα οποία, παρά την πανδημία και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, η Ομοσπονδία πέτυχε μια σειρά από σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς δράσης της. 

Με βασικό μέλημα τη στήριξη του σωματειακού και υψηλού αθλητισμού η διοίκηση πέτυχε μέσα από την εξωστρέφεια της να μεγαλώσει την οικογένεια του στίβου και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών. 

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ επιδίωξε και πέτυχε την αύξηση των εσόδων της από το χορηγικό της πρόγραμμα, μέσα από το οποίο υλοποίησε τον προγραμματισμό της.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την αστυνομία, αναβάθμισε το Κέντρο Επιχειρήσεων Μαραθωνίου και προχώρησε σε νέες καινοτόμες δράσεις όπως το Authentic Talks, το University Night Run και το Family Run.

Η ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού ήταν εξαρχής στις προτεραιότητες της. Στα δύο χρόνια αυξήθηκαν κατά 58% οι δαπάνες για την Ανάπτυξη και κατά 22% το προπονητικό έργο στα σωματεία.  Υλοποιήθηκαν προπονητικά καμπ, όπου οι νεαροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν με κορυφαίους προπονητές και αθλητές.

Οι διακρίσεις των Εθνικών μας ομάδων ήρθαν με συντονισμένη προσπάθεια. Η αύξηση  των δαπανών για τις Εθνικές ομάδες, η σύναψη μνημονίων με Δήμους και Περιφέρειες για την υλοποίηση προπονητικών προετοιμασιών, η αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού είναι μόνο ορισμένα από αυτά που έγιναν την τελευταία 2ετία. 

Όραμα της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι ο στίβος να αποκτήσει πρωταγωνιστικό και πρωταρχικό ρόλο, όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Κατεβάστε την εφαρμογή