Δρόμεια 2024: Καλές παρουσίες από Πεσιρίδου και σκυτάλη γυναικών – Όριο για Κ20 ο Παπαγιάννης 

Ο αέρας έκανε χθες τα δικά του… παιχνίδια στο Δημοτικό στάδιο της Βάρης που άλλοτε ευνοούσε και άλλοτε δυσκόλευε τους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο μίτινγκ “Δρόμεια 2024”. 

Η Ελισάβετ Περισιρίδου (αριστερά) την στιγμή του τερματισμού (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες στα 100 μ. με εμπόδια και κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο φετινό της χρόνο τερματίζοντας σε 13.12 (1,2). Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ευχαριστημένη μετά το τέλος της κούρσας κυρίως για τους βαθμούς που συγκέντρωσε προκειμένου να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Είμαι πολύ ευχαριστημένη θα ήθελα να κερδίσω σήμερα γιατί ήταν μια κούρσα στα μέτρα μου. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα στην εκκίνηση και να γράψω χρόνους κάτω από τα 13.00”, τόνισε η Πεσιρίδου. Στην πρώτη σειρά των 100 μ. εμπ. η Σοφία Ιωσηφίδου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ τερματίζοντας σε 13.53 (1,8).  

Οι κούρσες που έγιναν νωρίς το απόγευμα είχαν ισχυρό αντίθετο άνεμο κάτι που όπως ήταν λογικό επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις. Μεταξύ αυτών ο Σωτήρης Γκαραγκάνης και ο Βασίλης Μυριανθόπουλος που έκαναν το “1-2” στην πρώτη κούρσα των 200 μ. τερματίζοντας σε 21.07 και 21.14, αντίστοιχα έχοντας αντίθετο άνεμο κατά 1 μ./δ. Στην σειρά που ακολούθησε σειρά είχε ο Γιάννης Καριοφύλλης να ταλαιπωρηθεί από τον αέρα και έχοντας αρνητικό άνεμο κατά 2 μ./δ. να τερματίσει σε 21.30. Με τον άνεμο αντίθετο κατά 1,1 μ./δ. αγωνίστηκε και η Άρτεμις Αναστασίου που τερμάτισε δεύτερη στην σειρά της και έβδομη στο σύνολο με 23.63. 

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI).

Στις κούρσες που ακολούθησαν στα 200 μ. η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από τις Ελληνίδες τερματίζοντας σε 23.59 (-0,8) και πήρε την πέμπτη θέση στο σύνολο, ενώ η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν 16η στο σύνολο με 23.97 (-0,5). Η Εμμανουηλίδου στην συνέχεια αγωνίστηκε και στα 100 μ. όπου έχοντας ευνοϊκό άνεμο κατα 1,9 μ./δ. τερμάτισε σε 11.43 λαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο σύνολο. Συνέχεια στις καλές παρουσίες έδωσε και η Δήμητρα Τσουκαλά που ήταν 7η στο σύνολο με 11.46 (1,7). 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μαζί με τις αθλήτριες της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. (από αριστερά) Άρτεμις Αναστασίου, Δήμητρα Τσουκαλά, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Καλή παρουσία είχαμε και από την ομάδα των γυναικών 4Χ100 μ. όπου πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ τερματίζοντας σε 44.47. Για την εθνική μας ομάδα αγωνίστηκαν κατά σειρά οι Άρτεμις Αναστασίου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Ραφαέλα Σπανουδάκη

Οι αθλητές που συνέθεσαν τις δύο εθνικές μας ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρα (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Τέταρτη θέση για την ομάδα 4Χ100 μ. των ανδρών με τους Βασίλη Μυριανθόπουλο, Γιάννη Καριοφύλλη, Σωτήρη Γκαραγκάνη και Γιάννη Νυφαντόπουλο να τερματίζουν σε 39.98. Πίσω τους τερμάτισε η δεύτερη εθνική μας ομάδα με τους Γιάννη Βοσκόπουλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ορέστη Χαϊδα και Βασίλη Παπαμαργαρίτη με 40.14. 

Στη Βάρη είχαμε και την πρώτη ουσιαστικά κούρσα του Κώστα Δουβαλίδη για τη θερινή σεζόν που ήταν πέμπτος στη σειρά του και όγδοος στο σύνολο με 14.09 (0,9). 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθα αρκετά έτοιμος για αυτή την κούρσα. Αυτό που μου λείπει είναι ρυθμός που πιστεύω ότι θα τον βρω στους επόμενους αγώνες”, τόνισε ο Δουβαλίδης που θα αγωνιστεί σε Κύπρο και Χανιά. 

Ο Πέτρος Παπαγιάννης στα 400 μ. εμπ. τερμάτισε στην τρίτη θέση με 52.73, επίδοση καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στη Λίμα, ενώ μπροστά του ήταν ο Κωνσταντίνος Νάκος με 52.72.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τα Δρόμεια 2024

Κατεβάστε την εφαρμογή