Χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Ποντεμπράντι.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον, κατάφερε να αντέξει τον ρυθμό και να τερματίσει σε 1 ώρα 29.17 και να πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της.

Παράλληλα, με τη σημερινή της εμφάνιση η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο Μόναχο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27/8).

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς από την αρχή του αγώνα βρέθηκε στο προπορευόμενο γκρουπ και λίγο πριν το 10ο χιλιόμετρο έκανε την αλλαγή και πέρασε μπροστά, όπου έμεινε για τα επόμενα τρία χιλιόμετρα. Ο αγώνας στη συνέχεια ήταν συναρπαστικός κι είχε αρκετές εναλλαγές με την Ελληνίδα, την Ιταλίδα Αντονέλα Παλμισάνο και την Ουκρανή Λιουντμίλα Ολιανόβσκα να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Στα τρία τελευταία χιλιόμετρα η αθλήτρια μας πήρε την κατάσταση στα χέρια της και πέρασε και πάλι μπροστά φτάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη νίκη.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ιταλίδα Παλμισάνο με 1 ώρα 29.19 και το χάλκινο στην Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία) που είχε την υπομονή και τις δυνάμεις να περάσει στην τρίτη θέση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας την Ολιανόβσκα στην τέταρτη θέση με 1.25.17.

Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Η Χριστίνα Παδοπούλου αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση με 1 ώρα 34.30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στην απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα που τερμάτισε στην 28η θέση με 1 ώρα 38.55. Η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.

Κατεβάστε την εφαρμογή