Χρυσό μετάλλιο από την Εβίνα Παναγιώτου στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Η Εβίνα Παναγιώτου πραγματοποίησε σήμερα πολύ καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στη Σλοβακία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ. Η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη αναδείχθηκε νικήτρια με άλμα στα 3,95 μ. που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Η Παναγιώτου που, μόλις πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 16 της χρόνια, ταξίδεψε στη Μπάνσκα Μπίτριτσα με επίδοση 3,80 μέτρα. Η αθλήτρια ήταν σε καλή κατάσταση και φάνηκε και στη διάρκεια του αγώνα, αφού πέρασε με την πρώτη τα 3,60 μ., 3,70 μ., 3,80 μ., 3,90 μ. και 3,95 μ. κι έπειτα είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,00 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Μέζαρος από την Ουγγαρία και τρίτη με 3,80 μ. η Σίμκοβα από τη Σλοβακία. Η αθλήτρια συμμετείχε φέτος και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18

Η χώρα μας κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά από αυτό του Γιάννη Γκάρτσιου στο τριπλούν.

Πολύ καλή παρουσία και από τον Βλαδίμηρο Ανδρεάδη, που ήταν πέμπτος στον τελικό των 400 μ. με 49.77. Την ίδια θέση κατέλαβε η Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη σφυροβολία με με 58,60 μ., ενώ στην έκτη θέση στον τελικό των 2.000 μ. στιπλ τερμάτισε η Βερονίκη Μπούγκα με 7.02.84.

Στον τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε η Μαρία Ραφαηλίδου με βολή στα 15,20 μ. που είναι νέο ατομικό της ρεκόρ και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ταλέντο της. Η αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Κατεβάστε την εφαρμογή