Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος

Ο Χρήστος Παναγιώτης Ρούμτσιος ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στα ψηλά εμπόδια στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα πριν λίγες εβδομάδες έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κλειστό στίβο στα εμπόδια των Ανδρών. Και η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση του προκάλεσε ευχάριστα συναισθήματα. Το 7.90 δεν του χάρισε μόνο το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών Κ23, αλλά του έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί στο εγγύς μέλλον σε έναν εμποδιστή υψηλού επιπέδου.

Η ελπιδοφόρα παρουσία του αθλητή αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της Ομοσπονδίας για το “Πρόσωπο του Μήνα”. Ο 20χρονος απέσπασε τις ψήφους των φίλων του στίβου και αναδείχθηκε “Πρόσωπο του μήνα” για τον Ιανουάριο.

Είναι σημαντικό για εμένα ότι αναδείχθηκα πρόσωπο του μήνα, καθώς δείχνει τη στήριξη του κόσμου στο πρόσωπο μου. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για εμένα. Με νίκη στους αγώνες Μεσογειακών Χωρών και μια επίδοση πολύ καλή για πρώτη παρουσία στα ψηλά εμπόδια“, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Θα ήταν ωραία η εμπειρία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου θα έτρεχα με δυνατότερους αντιπάλους, ωστόσο συνεχίζουμε τώρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα είναι και ο τελευταίος μου αγώνας στον κλειστό στίβο“.

Ο Ρούμτσιος το 2022 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και φέτος θέλει να δώσει το παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. “Ο κύριος στόχος για το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 το καλοκαίρι. Δεν μπορώ από τώρα να πω πως θα είμαι, ωστόσο αν συνεχίσω να δουλεύω όπως τώρα είμαι σίγουρος πως θα έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα“.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο πρόσωπο του Ρούμτσιου βλέπουν ήδη το διάδοχο του Κώστα Δουβαλίδη στα ψηλά εμπόδια.

Δεν το σκέφτομαι αυτό και δε με αγχώνει. Με το άγχος γενικά δεν έχω θέμα. Έχω μάθει να χειρίζομαι την πίεση και αναδεικνύεται η δουλειά μου μέσα από αυτήν. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Κώστα Δουβαλίδη, μάλιστα σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και κοινή προπόνηση στις Σέρρες. Είναι σπουδαίος αθλητής κι έχει κάνει φοβερές επιδόσεις. Είναι ωραίο να προσπαθώ να κυνηγώ έναν τόσο σπουδαίο αθλητή. Πάντα ήταν ένας αθλητής που θαύμαζα για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που πετυχαίνει“, είπε ο νεαρός εμποδιστής.

Ο Ρούμτσιος γυμνάζεται στην πόλη των Σερρών και ανήκει στο σωματείο ΟΦΚΑ Σερρών. Οι καλές συνθήκες προπόνησης επιτρέπουν στον αθλητή να κάνει την προπόνηση του δίχως προβλήματα. “Οι συνθήκες στις Σέρρες είναι πολύ καλές. Το χειμώνα έχουμε το κλειστό, όπου υπάρχει θέρμανση, ενώ το καλοκαίρι το ανακατασκευασμένο στάδιο των Σερρών. Γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο και δεν έχουμε προβλήματα“.

Κατεβάστε την εφαρμογή