Χρήστος Φραντζεσκάκης. “Από καλά και…πάνω”

Αν υπήρχε κάτι που χαρακτήριζε τις τελευταίες ημέρες τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, πέρα από την ηρεμία του, ήταν η αυτοπεποίθηση και η καλή του διάθεση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η απάντηση του στην ερώτηση “τι κάνεις” ήταν … “από καλά και πάνω”. Και είναι αλήθεια πως ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πέτυχε το….καλά και πάνω. Διότι η κατάκτηση της έκτης θέσης στη σφυροβολία σε μια χρονιά όπου το επίπεδο στο αγώνισμα στην είναι Ευρώπη είναι ιδιαίτερα υψηλό έχει μεγάλη σημασία.

“Τελικά όντως τα πράγματα πήγαν από καλά και πάνω, αφού όχι μόνο ήμουν στην οχτάδα, αλλά κατέλαβα την έκτη θέση. Κάποια στιγμή κοίταξα τον πίνακα και είδα στα 79,45μ. και σκέφτηκα ότι το σώμα μου είναι έτοιμο για μια τέτοια προσπάθεια. Δεν ήρθε τελικά ίσως να είναι και θέμα εμπειρίας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έχω πετύχει όλους τους στόχους της χρονιάς. Τελικό σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Έκτος σήμερα εδώ”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε:

“Σίγουρα ένας μικρός αποσυντονισμός υπήρχε με την καθυστέρηση. Εμένα μου άρεσε η θερμοκρασία που είχε, δε με ενόχλησε καθόλου. Δε γλιστρούσε η βαλβίδα. Όλα ήταν τέλεια”.

Αναφορικά με το αν έχει σκοπό να συνεχίσει τους αγώνες του, είπε: “Ίσως κάνω δύο ακόμη αγώνες το Σεπτέμβρη. Θα το συζητήσω και με τον κοουτς και θα δούμε. Θέλω και να ξεκουραστώ, από την άλλη δεν πιέζομαι χρονικά, καθώς το παγκόσμιο του 2023 είναι τον Αύγουστο κι έτσι έχω χρόνο να ξεκινήσω αργότερα την προετοιμασία μου” .

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στo αν κατάφερε στη διάρκεια της χρονιάς να πετύχει όσα είχε σχεδιάσει.

“Τώρα που φτάνω στο τέλος της σεζόν νιώθω ικανοποίηση γιατί πέτυχα τους στόχους που είχα βάλει στην έναρξη της. Συμμετοχή σε δύο τελικούς. Ξεκόλλησα από τα 76,00 μ. και πλέον αυτά τα μέτρα είναι τα χαμηλότερα μου. Ελπίζω του χρόνου να ανέβω ένα ακόμη σκαλοπάτι και να είμαι υποψήφιος για μετάλλιο. Τα 80,00 μ. δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι και πολύ κοντά. Σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολο να ανέβεις δύο μέτρα, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Αν δουλέψω πάνω σε κάποια πραγματάκια και μου πάνε και όλα καλά, όπως φέτος, χωρίς τραυματισμούς πιστεύω θα καταφέρω να κάνω επιδόσεις στα 79,00 μέτρα.

Ο Φραντζεσκάκης συνέχισε την καλή παράδοση των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, αφού ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν τέταρτος το 2016 στο Άμστερνταμ και όγδοος το 2018 στο Βερολίνο.

Κατεβάστε την εφαρμογή