Άτυχος ο Δουβαλίδης στη Γαλλία, καλή παρουσία από Βασιλείου στη Γερμανία

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε δύο κούρσες στο μίτινγκ του Μιραμάς στη Γαλλία, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκε δεν ήταν αυτές που ήθελε.

Ο αθλητής έφτασε στο στάδιο ακριβώς την ώρα που ο κριτής έβαζε τους αθλητές των ψηλών εμποδίων στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το πρόγραμμα των αγώνων που είχε δει δεν ανέφερε την προκριματική κούρσα. Αυτό είχε ως συνέπεια να αγωνιστεί δίχως να κάνει ζέσταμα και να τερματίσει σε 7.94, με μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί. Μισή ώρα αργότερα κάθισε πάλι στην εκκίνηση και διένυσε την απόσταση τ ων 60 μ. εμπ. σε 7.91.

“Όταν έφτασα ένας γνωστός μου αθλητής μου είπε πως με φωνάζουν για τη σειρά μου. Κατάλαβα ότι δινόταν η εκκίνηση και τα έχασα. Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχα δει δεν ανέφερε τον προκριματικό κι εγώ έφτασα στο στάδιο θεωρώντας πως τρέχω αργότερα. ¨Έβαλα καρφιά χωρίς ζέσταμα και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν δύο περάσματα. Όπως είναι φυσιολογικό έτρεξα πολύ συντηρητικά και με το άγχος ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού”, είπε ο Δουβαλίδης και συμπλήρωσε: “Μισή ώρα αργότερα έγιναν οι δύο τελικές σειράς όπου έτρεξα και πάλι χωρίς να κάνω κανονικό ζέσταμα. Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση και παράλληλα να συγκεντρώσω βαθμούς στο ράνκινγκ. Ευελπιστώ να αγωνιστώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Πανελλήνιο”. Ο Δουβαλίδης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τις δυσκολίες της περσινής σεζόν, με στόχο να διεκδικήσει συμμετοχή στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Ο αθλητής συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στα 60 μ. εμπ. στη Θεσσαλονίκη και πέτυχε 7.90.

Η Βασιλείου 2.07.18 στα 800 μέτρα


Η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε σήμερα στα 800 μ. στο μίτινγκ του Έρφουρτ και τερμάτισε πέμπτη σε 2.07.18, προσθέτοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της. Η αθλήτρια έκανε μια κούρσα προετοιμασίας ενόψει των εμφανίσεων της στα 400 μ. στους αγώνες που ακολουθούν. Η Βασιλείου μετέχει στους αγώνες του χειμώνα με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Η Βασιλείου, η οποία έχει τρέξει φέτος τα 400 μ. σε 54.36, ενώ πριν λίγες ημέρες διένυσε τα 600 μ. σε 1.29.33, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 800 μ. και παράλληλα έγινε η όγδοη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή