Προφίλ

Νίκη Μπακογιάννη

Ημ/νία Γέννησης
Αγώνισμα
Ύψος
Σύλλογος
Ύψος
Βάρος
Προπονητής
Κοινωνικά Δίκτυα
Βιογραφικό Σημείωμα

Μετά από 88 χρόνια η χώρα μας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτή τη φορά όπως και το χρυσό (Πατουλίδου 1992 μετά από 80 χρόνια) το κατέκτησε γυναίκα!

Η Νίκη Μπακογιάννη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (ΗΠΑ) έδωσε έναν εντυπωσιακό αγώνα και έφτασε στο ασημένιο μετάλλιο στις 3 Αυγούστου το 1996.

Με πείσμα και πρωτοφανή μαχητικότητα η Μπακογιάννη στον τελικό του άλματος σε ύψος ξεπέρασε τον εαυτό της τέσσερις φορές… Ισοφάρισε το (δικό της) εθνικό ρεκόρ με 1.97μ, στη συνέχεια πέρασε το 1.97μ, το 2.01μ, και το 2.03μ που ήταν καθοριστικό καθώς το πέρασε με την τρίτη προσπάθειά της και την έστειλε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για το οποίο χρειάστηκε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να καταρρίψει τρεις φορές το εθνικό μας ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα ύστερα από 26 χρόνια. Η Βουλγάρα Κονσταντίνοβα πέρασε το 2.03μ με την πρώτη και στη συνέχεια πέρασε και τα 2.05μ. και πήρε το χρυσό ενώ η Ουκρανή Μπαμπάκοβα δεν τα κατάφερε στα 2.03μ. και  έμεινε 3η με 2.01μ.)

Η Νίκη Μπακογιάννη εκτός από το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο είναι κάτοχος και ενός ίδιου χρώματος μεταλλίου που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Στοκχόλμη το 1996 με επίδοση 1.96μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή